Festival Lutke 2018_šole Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.


Spoštovani, 

v Ljubljani se prihodnji teden pričenja 14. bienalni festival sodobne lutkovne umetnosti LUTKE 2018, na katerem se bo v štirih dneh zvrstilo 22 predstav iz Francije, Izraela, Finske, Španije, Irana, Rusije, Nemčije, Češke in Slovenije. Ob robu festivala bo potekal obsežen spremljevalni program s kretivnimi  delavnicami, vodenimi ogledi Lutkovnega muzeja in gledališča, koncerti in strokovnim omizjem.

Festival bo 12. septembra zvečer na Krekovem trgu odprla spektakularna uprizoritev Mojster in Margareta, pri kateri bodo v uvodnem delu poleg igralk in igralcev Lutkovnega gledališča Ljubljana sodelovali še Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec, Partizanski pevski zbor in tokrat tudi Policijski orkester, ki prav tako kot Lutkovno gledališče Ljubljana letos praznuje 70. obletnico svojega delovanja.

Svetovno premiero bo na festivalu doživela plesno-lutkovna poezija Na mirujoči točki vrtečega se sveta, francoskega režiserja Renauda Herbina, nastala v  slovensko-francoski koprodukciji Lutkovnega gledališča Ljubljana s TJP – Centre Dramatique National d’Alsace iz Strasbourga. Tako kot v Misteriju sove, Herbin tudi v najnovejšem vizualno-koreografskem projektu v ospredje postavlja marioneto v odnosu do telesa oziroma giba ter preizprašuje sfere bivanja posameznika in množice. Vljudno vas vabimo, da si v petek, 14. septembra 2018, ob 19.30 uri, premierno uprizoritev ogledate. Prosimo vas, da svojo navzočnost potrdite na e-naslov pr@lgl.si ali po tel. 01 548 45 43, 041 691 102 in rezervirali vam bomo brezplačni vstopnici. Predstava bo v Stari mestni elektrarni.

V okviru festivala vas v petek, 14. septembra, ob 11. uri, vabimo na strokovno omizje z naslovom Vpliv sodobnih tehnologij na lutkovno umetnost, na kateri bodo slovenski in tuji umetniki razpravljali o dojemanju sodobne lutkovne umetnosti skozi prizmo najrazličnejših hibridnih uprizoritvenih oblik ter na brezplačno mojstrsko delavnico Gibljiva slika v prostoru, ki jo bo od 13. do 16. 9. vodil finski umetnik Kalle Nio. Na delavnici bo predstavil delček svojega znanja, ki smo ga lahko izkusili v predstavi Odhod (Depart), v enemu izmed vrhuncev festivala LUTKE 2016. Udeležence bo seznanil z različnimi načini uporabe video projekcij, osnovnim znanjem o ustreznih digitalnih orodjih ter o variacijah njihove gledališke uporabnosti. Delavnica je namenjena umetnikom, igralcem in režiserjem, ki pri svojem delu uporabljajo različne načine priprave in prikaza video projekcij. Za mlade med 12. in 18. letom pa od 14. do 16. 9. pripravljamo brezplačno kreativno delavnico Gibljiva svetloba, na kateri bodo udeleženci pod vodstvom Polone Černe in Nicolasa Adriena Houttemana izdelovali mini svetlobne objekte ter se seznanjali z osnovami elektronike in robotike. Prijave na obe delavnici sprejemamo na e-naslov pr@lgl.si.


Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo, 
Telekom SlovenijeZavarovalnica Triglav in pokrovitelj jubilejne sezone Petrol.
Prodaja vstopnic: Knjigarna LGL, spletna prodaja, in Petrol.

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi