Vabilo na premiero predstave Galop


Spoštovane in spoštovani,

na Malem odru Lutkovnega gledališča Ljubljana bomo v torek, 12. septembra ob 17h premierno uprizorili ganljivo zgodbo Galop, avtorjev Ane Duše in Tina Grabnarja, ki je predstavo tudi režiral.

 

Lutkovna predstava Galop je narejena v tehniki senčnega gledališča in je namenjena otrokom starejšim od petih let. Igra svetlobe in sence gradi atmosfero in z močnimi barvnimi učinki sestavlja lepo in pretresljivo zgodbo. Izjemno pomembna plast predstave je zvok. V nekakšnem tonskem studiu na robu odra igralec animator sproti ustvarja zvočno podobo predstave.

Uprizoritev poudarja idejo »sledenja svojim sanjam«, eno izmed manter današnjega časa, ki jo otroci poslušajo že od malih nog. Kaj dandanašnji pomeni »slediti svojim sanjam«? Kaj se zgodi, ko se nedolžna otroška igra spremeni v ambicijo, v željo po uspehu in slavi?


Avtorja besedila Ana Duša in Tin Grabnar, režiser Tin Grabnar, avtorica likovne podobe Eva Mlinar, scenografka Sara Slivnik, avtor glasbe Mitja Vrhovnik Smrekar, kostumografka Tina Bonča, oblikovalec luči Gregor Kuhar, lektorica Maja Cerar, lutkovni tehnologinji Polona Černe in Zala Kalan, asistentka režiserja Jana Nunčič

Nastopajo: Miha Arh, Maja Kunšič, Iztok Lužar, Gašper Malnar


Vabilo velja za dve osebi do zapolnitve mest. Prosimo, da svojo udeležbo potrdite z odgovorom na to sporočilo do ponedeljka, 11. septembra.


Veselimo se vašega obiska.

 

Uroš Korenčan, direktor         
Mare Bulc, umetniški vodja  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi