Nova sezona KUL abonmaja se začenja Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Nova sezona KUL abonmaja

Lutkovno gledališče Ljubljana je začelo prodajo KUL abonmajev, ki se po nekajletnem premoru zopet vračajo na ljubljanske ulice. Mladi med 15. in 26. letom imajo tako priložnost, da se potopijo v svet živopisnih produkcij s področja gledališča, filma, glasbe in vizualne umetnosti, ki nastajajo pod streho več javnih kulturnih zavodov. KUL abonma ponuja osem dogodkov po izredno dostopni ceni 26 €.

Za katerih osem dogodkov gre?

  1. Galerijska vodenja, delavnice in DJ-dogodek na otvoritvenem dogodku na 35. grafičnem bienalu Ljubljana, Mednarodni grafični likovni center in Krater, 10. oktober 2023;
  2. Filmske projekcije na festivalu Kinotrip, Kinodvor, med 19. in 21. oktobrom 2023;
  3. Koncert Elektro Guzzi, Kino Šiška, 3. november 2023;
  4. Plesni koncert Žigan Krajnčan: Fusion Reactor, Flota in Lutkovno gledališče Ljubljana, 11. januar 2024;
  5. Gledališka predstava v sklopu programa Mlado Mladinsko Umetnost vojne / umetnost miru, Slovensko mladinsko gledališče, februar 2024;
  6. Lutkovni balet Posvetitev pomladi, Lutkovno gledališče Ljubljana, 21. marec 2024;
  7. Voden ogled po razstavi Kustos_inja za en dan – KUL Edicija, Narodna galerija, 16. april 2024;
  8. Ogled predstav na festivalu BiFest, Lutkovno gledališče Ljubljana, maj 2024.


Prvi dogodek bo že v torek, 10. oktobra, v okviru 35. grafičnega bienala Ljubljana in bo zajemal galerijska vodenja, delavnice in DJ dogodek.

PROGRAM

16.00 – 18.00, Krater, Kreativni laboratorij v gradbeni jami 

Na predavanju in performansu Vibracijska krajina Kraterja bomo spoznavali biotremologijo in vibracijsko komunikacijo, medtem ko se bomo globoko potopili v vibracijsko krajino Kraterja. Kreativno delavnico izvaja Juan José López Díez z Nacionalnega inštituta za biologijo. Popoldne živahnih okoljskih vibracij bo zaokroženo z veganskim prigrizkom Rastlinjaka +8.

Na delavnici je udeležba omejena, zato se čimprej najavite na trgovina@mglc-lj.si

18.00 - 20.00, MGLC Grad Tivoli

Kratka in privlačna galerijska vodenja v dialogu o vsebinah in temah letošnjega bienala z mediatorji 35. grafičnega bienala Ljubljana.

Iz praznine so prišli darovi kozmosa je naslov 35. grafičnega bienala Ljubljana, ki raziskuje ekosistem povezav, solidarnosti in zgodovin upora, ki izhajajo iz nekdaj tesnih vezi med poosamosvojitveno Gano in nekdanjo Jugoslavijo. Osrednja razstava na različnih prizoriščih po mestu prikazuje dela več kot 50 mednarodnih umetnikov; ki zajemajo iz bazena povezav med sodobno umetnostjo in grafiko na poljih arhitekture, oblikovanja, kmetijstva in botanike.

20.00 - 22.00, MGLC Švicarija

Na DJ dogodku SIMBA de dancer bo plesalec in DJ Dustain iz Malawija aka SIMBA vrtel afriško glasbo.

***

Vpis KUL abonmaja poteka do 21. oktobra na blagajni Lutkovnega gledališča Ljubljana, preko spletne prodaje lgl.mojekarte.si in na dogodkih.

Producenti KUL abonmaja: Kinodvor, Kino Šiška, Mednarodni grafični likovni center, Slovensko mladinsko gledališče, Narodna galerija, Zavod Flota in in Lutkovno gledališče Ljubljana.

Več informacij o programu najdete na kulabonma.si.
Lep pozdrav,


Eva Jera Hanžek

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših informacij, sledite odjavi