Dobrodelna predstava Zajčkova hišica za žrtve poplav


Vsi si želimo varen in prijeten kot, v katerem bi živeli mirno in brez skrbi. Nekateri ga imamo, drugi ne. Tudi tistim, ki ga imamo, se včasih zgodi, da gre kaj narobe, da ga izgubimo ali pa naš dom naenkrat ni več varen. In v nesreči je največja sreča, če ti kdo priskoči na pomoč.


V petek je Lutkovno gledališče Ljubljana začelo prodajo vstopnic za dobrodelno prireditev, lutkovno predstavo Zajčkova hišica z licitacijo knjig in umetniških grafik ilustratorke Hane Stupica, katere pobuda je tudi botrovala k organizaciji dogodka.

Hano Stupica so k ideji spodbudili bralci knjige Zajčkova hišica, avtorice Anje Štefan, ki so ji pisali, da v času poplav otrokom prebirajo knjigo in preko pravljice osmišljajo takratno dogajanje.

Pravljica Zajčkova hišica namreč govori o nesebični pomoči nesrečnemu zajčku, ki mu močno deževje poplavi dom. Čeprav se lahko, tako kot zajček, vsak od nas kdaj znajde v stiski in brez strehe nad glavo je zelo pomembno, da si takrat pomagamo. In tako kot žaba, veverica, jazbec in medved brez oklevanja priskočijo zajčku na pomoč, tako ste tudi vi, v dobrih dveh dneh pokupili skoraj celotno dvorano Malega odra in tako prispevali sredstva za pomoč prizadetim v letošnjih neurjih in poplavah.

Po predstavi je organizirana licitacija umetniških del in knjig. Vsa sredstva zbrana s prodajo vstopnic in licitacijo prejme dobrodelno društvo Humanitarček za žrtve poplav in neurij.


Dogodek se izvaja v sodelovanju z ilustratorko Hano Stupica, Mladinsko knjigo, društvom Humanitarček in društvom Unima.  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi