Vabilo na premiero predstave Amazonke

Spoštovane in spoštovani,

vljudno vas vabimo na premiero predstave Amazonkeavtorjev Júlie Sándor in Jaše Kocelija, ki se podpisuje tudi pod režijo. Uprizoritev je primerna za mlade od 12. leta dalje in odrasle. Prva premiera bo v četrtek, 12. oktobra 2023 ob 18h na Odru pod zvezdami, druga pa v soboto, 14. oktobra 2023 ob 17h, prav tako na Odru pod zvezdami.

Vzgojeni smo bili, da na Amazonke gledamo kot na mitske bojevnice starodavnih časov, ki so lahko hkrati močne, neodvisne, smrtonosne in zaželene, kot na nadnaravno družbo mogočnih žensk, stkanih iz niti domišljije. Ampak kaj pa, če so bile resnične?

Uprizoritev Amazonk je gledališka arheologija, v kateri ustvarjalci združujejo mite in legende kavkaških ljudstev z ohranjenimi zapisi o slavnih bojevnicah iz starogrške antike, ki so jim dodali svoja avtorska besedila o življenjskih preizkušnjah Amazonk.

Skitski nomadi so bili ena najbolj egalitarnih družb v človeški zgodovini. Njihova življenja so še vedno v veliki meri skrita pod zemljo. V predstavi jih bomo odkopali in jim prisluhnili. Ne bomo prvi. Znanstvena odkritja zadnjih desetletij so potrdila obstoj velikega števila bojevnic nomadskih plemen izpred dveh tisočletij in pol. Kakšne so bile in kaj lahko povedo danes?

V uprizoritvi bodo nastopile ženske štirih različnih generacij, ki bodo z občinstvom delile zgodbe, dileme, spretnosti, izkušnje in vizije.

Vljudno vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite z odgovorom na to sporočilo do četrtka, 12. 10. 2023, do 12. ure.

Uroš Korenčan, direktor         
Mare Bulc, umetniški vodja

Uprizoritev nastaja kot koprodukcija z Gledališčem za otroke Kragujevac (Srbija) in v sklopu projekta Ustvarjalne Evrope ConnectUp.  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi