IZPOSTAVLJAMO: Nova predstava Amazonke


Na Odru pod zvezdami se bo danes, 12. oktobra, ob 18.00 in v soboto, 14. oktobra, ob 17.00, premierno uprizorila predstava Amazonke, avtorjev Júlie Sándor in Jaše Kocelija, ki se podpisuje tudi pod režijo. Uprizoritev je primerna za mlade od 12. leta dalje in odrasle.

Uprizoritev je gledališka arheologija in raziskuje življenja mitskih starodavnih bojevnic, ki so živele v eni najbolj egalitarnih družb v človeški zgodovini. Združuje mite in legende kavkaških ljudstev z ohranjenimi zapisi o slavnih bojevnicah in novimi znanstvenimi odkritji ter jim dodaja avtorska besedila sodelujočih.

V uprizoritvi bodo nastopile ženske štirih različnih generacij, ki bodo z občinstvom delile zgodbe, dileme, spretnosti, izkušnje in vizije.

Vabljeni, da se nam na raziskovanju pridružite na premierah ali pa si zagotovite vstopnice za enega od terminov v prvem bloku ponovitev v prihodnjih dneh.

Uprizoritev nastaja kot koprodukcija z Gledališčem za otroke Kragujevac (Srbija) in v sklopu projekta Ustvarjalne Evrope ConnectUp.
  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi