Dobrodelna prireditev Zajčkova hišica za žrtve poplav


Vsi si želimo varen in prijeten kot, v katerem bi živeli mirno in brez skrbi. Nekateri ga imamo, drugi ne. Tudi tistim, ki ga imamo, se včasih zgodi, da gre kaj narobe, da ga izgubimo ali pa naš dom naenkrat ni več varen. In v nesreči je največja sreča, če ti kdo priskoči na pomoč.

Lutkovno gledališče Ljubljana v sodelovanju z ilustratorko Hano Stupico, društvom Humanitarček, Mladinsko knjigo in društvom Unima, organizira dobrodelno prireditev, lutkovno predstavo Zajčkova hišica z licitacijo knjig in umetniških grafik priznane ilustratorke Hane Stupica. Dobrodelna prireditev bo v petek, 27. 10. ob 17h na Malem odru LGL.

Prav bralci knjige Zajčkova hišica, priljubljene otroške avtorice Anje Štefan, so botrovali k izvedbi dogodka, saj jim je slikanica v času poplav osmišljala takratno dogajanje. Pravljica namreč govori o nesebični pomoči nesrečnemu zajčku, ki mu močno deževje poplavi dom. Čeprav se lahko, tako kot zajček, vsak od nas kdaj znajde v stiski in brez strehe nad glavo je zelo pomembno, da si takrat pomagamo.

Vsa sredstva zbrana s prodajo vstopnic in licitacijo prejme dobrodelno društvo Humanitarček za žrtve poplav in neurij.  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi