Angeli - predstava po motivih pesmi pesnika Toneta Pavčka

Danes, v nedeljo, 21. 1., ob 11:00 in ob 17:00 vabljeni na Oder pod zvezdami na predstavo Angeli, igrivo poezijo, ki temelji na izbranih pesmih pesniške zbirke Toneta Pavčka.

Predstava se osredotoča predvsem na tiste pesmi, ki se navezujejo na otroško dušo in govorijo o temeljnih otroških lastnostih, kot so čutenje, domišljija, igrivost, radovednost, sanjanje, odkrivanje in ustvarjanje svetov. Te lastnosti so angeli, ki jih predstava priklicuje in uprizarja. Angeli so prav tako značilnosti, ki jih uporabljata in utelešata igralka in glasbenik v dialogu drug z drugim, medtem ko iz nič ustvarjata raznolike like, pokrajine in pesmi. 

Srčnost in šegavost Pavčkove poezije se na odru izrisujeta preko magije in dvojnosti domišljije, ki z roko v roki hodita z na zunaj najbolj prepoznavnim znakom pesništva – rimo. Poezija, ki na papirju kliče odrasle, v uprizoritvi snuje svet za najmlajše, poln igre, smeha, domiselnosti, sanjaštva in ustvarjalne norosti, s čimer pa ponuja ogledalo notranjemu otroku v vsakem izmed nas. Angeli nas tako kličejo, da jih v vsakdanu ne bi pozabili, da bi se k njim vztrajno vračali in bivali v njihovi bližini in pod njihovim okriljem.

Veselimo se vaše družbe!  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če neželite več prejemati naših novic, sledite odjavi