NAPOVED ZA MEDIJE: Okroglo za začetek


V Lutkovnem gledališču Ljubljana ta vikend gostuje Gledališče Aboon iz Španije z uprizoritvijo Okroglo za začetek, ki je namenjena najmlajšim otrokom, starim od šest mesecev dalje.

Predstava Okroglo za začetek (BABY ESFERIC) je poklon Zemlji. Skozi različne zgodbe in pokrajine pripoveduje o čarovniji, ki nas povezuje s planetom in njegovimi prebivalci. Namenjena je najmlajšim, starim od šest mesecev dalje, navdušila pa bo vso družino. Predstava ne vsebuje besedila, temveč v veliki meri uporablja vizualni jezik. Protagonistka je bela krogla, ki se spreminja v različne pokrajine in prijetne živali. Vse je okroglo. Minimalistična in prefinjena vizualna estetika daje svobodo gledalčevi domišljiji. Predstava Okroglo za začetek ujame čarobnost zemlje v ritmu, primernem za najmlajše otroke.

Gledališče Aboon ponuja inovativne predstave in doživetja, ki prebudijo domišljijo mladih in starih. Otroško doživljanje približajo odraslim in ustvarijo ubran prostor med tema resničnostma. Pristopi ustvarjalcev gledališke skupine so inovativni, rezultat raziskovalnega procesa in lastne ustvarjalnosti. Ustvarjajo iz globoke ljubezni do zgodnjega otroštva, ob velikem spoštovanju do otrok in njihove domišljije, ter črpajo navdih iz otroških zmožnosti in percepcije.

Predstava bo na sporedu v soboto, 11. 5. 2024 ob 11.00 in ob 17.00.
  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če neželite več prejemati naših novic, sledite odjavi