IZPOSTAVLJAMO: Predstave v prihodnjih dneh Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

IZPOSTAVLJAMO: Predstave v prihodnjih dneh

Mala vrla viteza je živahna in zabavna disko predstava režiserke Ivane Djilas in je nastala po pripovedi norveškega pisatelja Bjørna F. Rørvika. Spodbuja k iskanju alternativnih rešitev, ki so dobre za vse vpletene. Prikaže, da marsikaj ni tako, kot si mislimo, zato je bolje opustiti predsodke. Na glavo obrača vse, kar gledalec pričakuje od vitezov, kraljev, princesk in zmajev.

Gledališče Aboon iz Španije v LGL gostuje z uprizoritvijo Okroglo za začetek, ki je namenjena najmlajšim otrokom, starim od šest mesecev dalje, navdušila pa bo vso družino. Skozi različne zgodbe in pokrajine pripoveduje o čarovniji, ki nas povezuje s planetom in njegovimi prebivalci.  Predstava ne vsebuje besedila, temveč v veliki meri uporablja vizualni jezik.


Medo in Pujsi sta iz revije Cicido in istoimenskih slikanic skočila še na gledališki oder in zaživela v lutkovni predstavi za najmlajše. Najboljša prijatelja tudi v gledališki uprizoritvi živita skupaj. Njun dom je mala hiška na vrhu stolpnice, pod katero je njuno najljubše otroško igrišče.

V predstavi Samson in Roberto: Fjordski razgled pes Samson in maček Roberto v podedovanem podeželskem hotelu po imenu Fjordski razgled ustvarita utopično skupnost družbenih odpadnikov in sanjačev. Glavni protagonisti se srečujejo z raznolikimi gosti in situacijami, ki ponujajo paleto razmislekov, kaj je normalno, kaj sprejemljivo, kaj problematično in kako je drugačnost lahko tudi pozitivna.  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana,
sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav.