Jadranka Pavlović prejemnica nagrade nepogrešljivi

Naša garderoberka Jadranka Pavlović je včeraj na zaključni slovesnosti Borštnikovega srečanja prejela nagrado nepogrešljivi, ki jo podeljuje Društvo slovenskih gledaliških režiserjev in režiserk. 

Jadranka Pavlović je izkušena profesionalka, ki je svoje življenje posvetila Lutkovnemu gledališču Ljubljana. Kot cenjena garderoberka s svojimi bogatimi izkušnjami, strokovnim znanjem, predvsem pa toplino, človečnostjo in ljubeznijo do gledališča neopisljivo pomembno prispeva k učinku neštetih predstav in ustvarjalnem sobivanju vseh soustvarjalcev in sodelavcev.

V LGL deluje od leta 1985, kar pomeni, praktično od ključne prelomnice gledališča – selitve v Mestni dom leta 1984. Kot izjemna in profesionalna garderoberka Jadranka Pavlović vsako leto, poleg nezamenljivega prispevka k nastanku novih predstav, skrbi povprečno za več kot štirideset živih uprizoritev, kar počne s pretanjenim občutkom za detajl in odličnost. Jadranka z neutrudno delovno etiko in neprekosljivo strastjo do svojega poklica garderoberke (občasno sodeluje pri uprizoritvah tudi kot kostumografinja) tako že skoraj štiri desetletja predstavlja trden temelj omenjenemu gledališču. 

Jadranka Pavlović, ki jo lahko imenujemo kar duša LGL, ni le izjemna in profesionalna garderoberka, ampak ključen podporni steber vsem sektorjem in ljudem, ki Lutkovno gledališče Ljubljana soustvarjajo. 

Jadranki in ostalim nagrajencem iz srca čestitamo. Lep pozdrav,

Lutkovno gledališče Ljubljana

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, pokrovitelja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi