LGL v september vstopa z dvema premierama

Po avgustovskih gostovanjih po Sloveniji in na Finskem novo sezono otvarjamo z dvema premierama. Najprej s predstavo Polna luna, namenjeno otrokom starejšim od štirih let. Gre za sanjski muzikal po novem besedilu Nebojše Pop-Tasića, ki ga je uglasbila Polona Janežič, v režijske čevlje pa je stopil koreograf Sebastjan Starič.

Uprizoritev s čarobnim petjem in plesom razpira paradoks, ki nam ga sanje vsako noč ponujajo: saj ko zaspimo, se v sanjah pravzaprav zbudimo. In tako se v predstavi Polna luna nastopajoča družina in z njo gledalci »zbudijo« v igrivem svetu iluzij.

Uprizoritev bo premiero doživela v četrtek, 7. septembra na Šentjakobskem odru LGL.

Že v torek, 12. septembra pa se bomo na Malem odru podali na senčno popotovanje s predstavo Galop za otroke starejše od pet let. Nastala je po besedilu Ane Duše in Tina Grabnarja, ki se podpisuje tudi pod režijo. Likovno podobo pa je pripravila priznana vizualna umetnica Eva Mlinar.

Uprizoritev govori o dečku in konju, ki živita na kmetiji. Skupaj se igrata in zabavata. Ko gre nekega dne deček v mesto na sejem, tam vidi konjske dirke in si zaželi tekmovanja.

Celotni repertoar sezone 2023/24 si lahko ogledate na tej povezavi.

Ob tej priložnosti pa naj omenim še, da s septembrom prevzemam delovno mesto vodje odnosov z javnostmi. Lep pozdrav,

Eva Jera Hanžek

Vodja odnosov z javnostmi
evajera.hanzek@lgl.si

Lutkovno gledališče Ljubljana

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če neželite več prejemati naših novic, sledite odjavi