Lutkovno gledališče Ljubljana ni le prostor lutkovnih predstav za otroke in mladino, temveč na svoje odre redno postavlja tudi produkcije za odraslo občinstvo in tako soustvarja sodobno polje evropske uprizoritvene umetnosti.  

V februarju smo vam tako pripravili naslednji izbor predstav za odraslo občinstvo:

Najnovejša produkcija Kidričeva 29c je avtorski projekt Martina Mlakarja, ki prek medija predmetnega gledališča uprizarja "glasno tišino", ki nastane po smrti človeka. Novi redni član igralskega ansambla LGL Martin Mlakar je predstavo režiral skupaj z dramaturginjo predstave Tajdo Lipicer in v njej tudi nastopa.

Lutkovna predstava Šolski zvezek v režijskem debiju Mie Skrbinac je celovito raziskovanje romana Agote Kristof, vizualni prikaz literarne mojstrovine in študija vztrajnega človeškega duha v času neizmernih stisk. Pretresljiva predstava je raziskava človeške odpornosti in potencialov razčlovečenja, ki za slikanje romanesknih podob izrablja ključne značilnosti lutke in njenega animatorja.

V izteku meseca pa nas v Tunel LGL vabi predmetno-lutkovni brainstorming Seansa Bulgakov Matije Solceta. Igra polna dramske ekspresije, poetičnih impresij, igrivosti ter hkratnega spogledovanja z ironično kritiko sveta, bo pustila različne vtise in možnosti interpretacije.

Vabljeni v našo družbo!

16
četrtek
18:00
Tunel LGL
Lutkovna predstava, izven
19:30
Kulturnica LGL
Predmetno gledališče, izven
21:00
Tunel LGL
Lutkovna predstava, izven
17
petek
20:00
Kulturnica LGL
Predmetno gledališče, izven


  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če neželite več prejemati naših novic, sledite odjavi