NAPOVED ZA MEDIJE: V LGL prihaja Ersatz


V prihodnjem tednu bomo v Sloveniji gostili prodornega vsestranskega francoskega ustvarjalca Juliena Mellanoja, ki deluje v umetniškem kolektivu AÏE AÏE AÏE. Na kratki slovenski turneji se bo sicer redni gost svetovnih odrov predstavil z uprizoritvijo Ersatz, komično in hkrati kontemplativno predstavo, ki je svojevrsten preplet sodobnega gledališča in likovne umetnosti.

V četrtek, 8. 6., ob 20.00 ga bomo gostili na Velikem odru LGL, po tem ko se bo večer prej predstavil tudi na 58. Festivalu Borštnikovo srečanje v Mariboru.

Uprizoritev Ersatz, kar bi lahko prevedli kot Surogat ali Nadomestek, je fantazijska projekcija človeka prihodnosti, kot si ga je zamislil Mellano. V viziji, ki jo lahko dojemamo kot prikaz pošasti, se človek kaže kot bizaren produkt alkimije med stroji in ljudmi. Ta osamljeni primerek se zdi nekakšna ostalina distopične prihodnosti, kar se odraža na njegovi pomanjkljivi konstituciji, ki je utrpela posledice klavrno spodletele tehnološke revolucije. V svoji neverbalni odrski viziji, nihajoči med lahkotnim humorjem in skrb zbujajočo farso, nas Mellano povabi na hudomušen, a skrivnosten lov za zakladom, kjer se jezik artikulira s pomočjo obrtniških zvijač in posebnih učinkov.

Julien Mellano je režiser, performer in scenograf, v njegovih delih se prepletata gledališka in vizualna umetnost. S svojo karizmo popelje občinstvo v skrivnostne in smešne svetove. Naše orientacijske točke se zamajejo; lepota in grdota, telo in duh, stiska in užitek se mešajo. Nenavadne predstave Juliena Mellanoja so skromna oda fantaziji. Najprej ga prepoznamo po njegovih majhnih delih vizualnega gledališča (Mon Oeil, Ma Biche et Mon Lapin, Gargantua), poznajo pa ga tudi francoski in mednarodni odri, ki se zanimajo za gledališče predmetov in transverzalne oblike.

Več o predstavi je na voljo na povezavi, kjer najdete tudi napovednik.

Foto: Laurent Guizard

Na voljo so brezplačne novinarske vstopnice, za rezervacijo pišite na pr@lgl.siLep pozdrav,


Neža Sluga

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 209 918

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi