Napovedujemo: JAŠA: REKVIEM

Hiša Tartini, Piran

Razstavna postavitev: 22. junij 2024 – 7. september 2024

Otvoritveni dogodek: 22. junij 2024 (program spodaj)

Vabimo vas na ogled razstavne postavitve in dogodka JAŠA: REKVIEM v Hišo Tartini v Piran.

Rekviem je interdisciplinarno umetniško delo, ki presega tradicionalne žanrske zamejitve. JAŠA s sintezo vizualnih umetnosti, performansa, arhitekturnih posegov, lutkovne umetnosti, poezije in glasbe ustvarja novo, vseobsegajočo celoto, s katero zabrisuje mejo med realnim in konstruiranim prostorom, obiskovalce pa angažira na vseh ravneh doživljanja. 

Rekviem običajno pomeni glasbeno kompozicijo za tiste, ki jih ni več med nami, je zadnji poklon pokojnim. JAŠEV je posvečen nedavno preminulemu očetu in spoštovanemu psihiatru Gorazdu V. Mrevljetu, enemu od treh glavnih protagonistov - marionet, ki jih je po avtorjevih načrtih v sodelovanju z umetnico Meto Grgurevič izdelal atelje Lutkovnega gledališča Ljubljana. Marionete - Oče, Avtor in Giuseppe Tartini, sloviti violinist in skladatelj iz 18. stoletja - naseljujejo vzporedno, izvenčasovno resničnost, s katero JAŠA kljubuje ideji konca.  

Na otvoritvenem dogodku bodo z nastopi v živo sodelovali LGL animatorji Lovro Finžgar, Polona Kores in Martina Maurič Lazar, glasbenika KALU in Bowrain, performer Mattias Gingliano, gledališka skupina Al tempo di Tartini, Bela Mrevlje in drugi.

Program otvoritvenega dogodka

12:00 –16:00 Otvoritev razstave

13:00 – 14:00 Voden ogled s kustosinjo Lauro Rositani
14:30 – 15:30 Voden ogled s kustosinjo Lauro Rositani
15:30 - 16:00 Bowrain: solo klavirski nastop

16:00 - 21:30 Performans
Termini ob 16:00, 17:30, 19:00, 20:30

Zaradi omejenih kapacitet je obvezna predhodna prijava na ustrezni termin performansa do zapolnitve mest na: info.casatartini@gmail.com

Več o razstavi in dogodku tukaj.

Samostojna razstava je bila umetniku dodeljena kot posebna nagrada Tartini 2023 v sklopu 58. Ex-tempore Piran. Nagrado podeljuje Skupnost Italijanov Giuseppe Tartini Piran.

22
sobota
16:00
Hiša Tartini
Razstavna postavitev in dogodek, izven
17:30
Hiša Tartini
Razstavna postavitev in dogodek, izven
19:00
Hiša Tartini
Razstavna postavitev in dogodek, izven
20:30
Hiša Tartini
Razstavna postavitev in dogodek, izven


  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če neželite več prejemati naših novic, sledite odjavi