Nova sezona K/U/L abonmaja Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Vpis K/U/L abonmaja samo še do konca tedna

S koncertom indie-folk-pop skupine Lola Marsh v Kinu Šiška se bo 21. oktobra pričela sedma edicija KUL abonmaja (KUL = kultura, umetnost, Ljubljana), ljubljanskega kulturnega abonmaja za mlade med 15. In 25. letom, v katerem osem ljubljanskih javnih zavodov združuje svoje produkcije z namenom, mladim ponuditi raznoliko, kvalitetno in dostopno kulturno ponudbo. Pri skupni ceni 23 evrov si bodo tako vsako izmed ponujenih prireditev, med katerimi so štiri predstave, dva filma, dva koncerta in štiri razstave, ogledali za malo manj kot dva evra. Nekateri producenti mladim ponujajo tudi spremljevalne dogodke, kot sta vodenje po razstavi in kreativna delavnica. Vpis poteka še do konca tedna na blagajnah Kinodvora in Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Abonma že vsa leta koordinira Lutkovno gledališče Ljubljana, ki bo letos sodelovalo z dvema predstavama: Opice (režija Amit Drori) bodo raziskovale resničnost, v kateri sobivajo roboti in ljudje, Vražji triptih po kultni knjižni predlogi Mojster in Margareta ruskega pisatelja Mikhail Bulgakova pa bo združil režijo večkrat nagrajenega lutkarja, glasbenika in režiserja Matije Solceta in perspektivne mlade režiserke Mirjane Medojević. V Slovenskem mladinskem gledališču si bodo abonenti ogledali aktualno-apokaliptično predstavo Človek, ki je gledal svet režiserja Žige Divjaka, medtem ko Mestno gledališče ljubljansko z Dantonovo smrtjo v režiji Aleksandra Popovskega raziskuje čas (francoske) revolucije. Kinodvor bo tudi letos sodeloval z dvema filmoma v okviru programa Kinotrip. Novost letošnje sezone je sodelovanje Slovenske Filharmonije, ki bo poleg že omenjene Lole Marš poskrbela za drugi abonmajski kocert: v okviru cikla TASF 2017/2018 bo v prednovoletnem času na sporedu koncert Ta veseli december – Srečanje TASF & Boštjan Gombač, ki prinaša užitkarsko druženje letošnjega nagrajenca prešernovega sklada in trobilnega ansambla Slovenske Fiharmonije. Muzej in galerije mesta Ljubljana mlade vabita na dve prizorišči, v Jakopičevo  galerijo na retrospektivno fotografsko razstavo Tihomirja Pinterja in v Galerijo Vžigalica,  ki bo ena izmed prizorišč Svetlobne gverile 2018, katere osrednja tema so barve. V Mednarodnem grafičnem likovnem centru abonente pričakujejo na 32. grafičnem bienalu, kjer posebej za mlade pripravljajo dogodek Full šus – Kriterij rojstva za mlade; poleg vodenega ogleda bo za abonente organizirana tudi gibalna delavnica intervencij v razstavo pod vodstvom Anje Guid. Vodeni ogled in delavnico z naslovom “Jaz sem ...” ob razstavi Janez Janša & Janez Janša & Janez Janša si bodo abonenti lahko ogledali v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova.

Vpis abonmaja poteka do 20. oktobrom na blagajnah Lutkovnega gledališča Ljubljana, Krekov trg 2 (vsak dan med 9. in 19. uro, ob sobotah med 9. in 13. uro ter uro pred predstavo) in na blagajni Kinodvora, Kolodvorska 13 (blagajna se odpre vsak dan uro pred prvo predstavo in je odprta do pričetka zadnje predstave). Več informacij o programu najdete na novi spletni strani www.kulabonma.com.   Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi