Nove nagrade za Lutkovno gledališče Ljubljana Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Nove nagrade za Lutkovno gledališče Ljubljana

Lutkovno gledališče Ljubljana je na 52. mednarodnem lutkovnem festival PIF, ki se je sinoči zaključil v Zagrebu, za predstavo Nasvidenje režiserke Jasne Vastl prejelo nagrado za najboljšo predstavo festivala - t.i. grand prix - in nagrado za vrhunsko izvedbo, ki jo je prejel igralec in animator v predstavi Brane Vižintin. Na festivalu, ki je potekal od 13. do 19. septembra, so sodelovali lutkovni ustvarjalci iz Bolgarije, Irana, Italija, Izreala, Kanade, Rusije, Slovenije, Ukrajine in Hrvaške. 

Poetična lutkovna miniaturka Nasvidenje je bila premierno uprizorjena marca letos. Skozi otroško perspektivo nam subtilno pokaže, da je smrt naravni del življenja. Navdihnila jo je ena največkrat nagrajenih in najbolj prodajanih slikanic švedskega pisatelja Ulfa Nilssona. Z orginalnim naslovom Adjö, herr Muffin je izšla leta 2002 in istega leta prejela švedsko nagrado august za najboljšo otroško literaturo.

Lutkovno gledališče Ljubljana je sicer pobralo večino nagrad tudi na 10. bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije, ki je od 11. do 14. septembra potekal v Mariboru. Strokovna žirija je grand prix festivala podelila uprizoritvi Nekje drugje režiserja Tina Grabnarja. Lutkovno gledališče Ljubljana je dobilo skupaj kar devet nagrad za štiri uprizoritve. Poleg predstave Nekje drugje, za katero so bili nagrajeni tudi režiser Tin Grabnar, igralka Asja Kahrimanović Babnik in avtor likovne podobe Matija Medved, so nagrado za uprizoritev Misterij sove dobili dramaturginja Mateja Bizjak Petit in ustvarjalna ekipa predstave, za igro in animacijo v uprizoritvi Seansa Bulgakov režiserja Matije Solceta pa so bili nagrajeni Gašper MalnarMiha Arh in Filip Šebšajevič.Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi