Ob svetovnem dnevu lutk gledališka raz-stava Nevidna Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Sezona 2020/2021

Ob svetovnem dnevu lutk na ogled gledališka raz-stava Nevidna

Lutkovno gledališče Ljubljana vas jutri, v nedeljo, 21. marca 2021, ob svetovnem dnevu lutk, vabi na gledališko raz-stavo Nevidna, ki si jo lahko ogledate od 20. do 20.30 ure pred Lutkovnim gledališčem Ljubljana, na Krekovem trgu 2 v Ljubljani. Razstavo si boste lahko ogledali tudi v prenosu na facebook strani Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Zadnje leto dni nas je ob težkih preizkušnjah izprašalo o mnogih najintimnejših dojemanjih in dejanjih. Tudi o odnosu do umetnosti in njenem pomenu. Izkazalo se je, da nekateri bolj, drugi manj verjamemo vanjo kot enega esencialnih načinov človekovega izražanja. 

Gledališča v Sloveniji so zaprta že šesti mesec. V tem času smo za gledalce ustvarjali nove stvaritve, nekatere so si lahko ogledali po spletu, za druge smo ocenili, da bi v virtualni obliki izgubile svojo gledališko magijo. 

Kljub temu, da, ves čas iščemo inovativne poti do gledalcev in da smo tudi v spletnih predvajanjih odkrili zanimive priložnosti, se nas zares dotakne predvsem tista predstava, kjer umetniško vizijo skupaj dihajo in soustvarjajo tako igralci kot tudi gledalci. Čas je, da se vrata gledališč spet odprejo.
  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Če ne želite več prejemati naših informacij, sledite odjavi