Obvestilo medijem: LGL se predstavlja na festivalu Cinar Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Lutkovno gledališče Ljubljana se danes s predstavo Misterij sove predstavlja na enem največjih gledaliških festivalov Cinars Biennale v Montrealu v Kanadi.  Bienalni festival, ki se odvija od leta 1984, je eno najpomembnejših in največjih mednarodnih dogodkov na področju uprizoritvenih umetnosti. Redno ga obišče okoli 1900 profesionalnih gostov iz preko 50 držav, predstavi se več kot 400 predstav, program pa je dopolnjen z delavnicami, razstavami in dogodki mreženja. Glavni namen festivala, ki je namenjen predvsem strokovni javnosti, je spodbujanje povezav in gostovanj med različnimi producenti po svetu. Organizatorji so predstavo Misterij sove v program uvrstili že lani, ko bi jo morali odigrati v živo. Zaradi pandemije je lanski festival odpadel, letos pa poteka preko spleta.

Fracosko-slovenska koprodukcija Misterij sove je svojevrsten mednarodni poklon ustanovitelju slovenskega lutkarstva Milanu Klemenčiču in njegovi predstavi Sovji grad iz leta 1936, eni od dveh – druga je Doktor Faust - v celoti ohranjenih predstav iz bogate lutkovne zapuščine Milana Klemenčiča, slikarja, fotografa, scenografa in kostumografa. Predstavo, ki je svetovno premiero doživela leta 2017 na lutkovnem festivalu v Charleville Mézièresu v Franciji, so tako v Franciji kot v Sloveniji pospremile navdušujoče ocene kritikov, ki so izpostavili duhovito in domiselno režijo, natančnost in osredotočenost umetnikov, vrsto genialnih idej, ki so med seboj lepo povezane, privlačnost predstave, ki ponuja številne ravni branja in izjemna animatorja. Predstavo je režiral francoski režiser Renaud Herbin, igrata pa Maja Kunšič in Iztok Lužar.Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi