Obvestilo medijem: Lutkovno gledališče Ljubljana Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Lutkovno gledališče Ljubljana na gostovanju v Nemčiji

Lutkovno gledališče Ljubljana bo s predstavo Misterij sove 1. in 2. junija gostovalo v Nemčiji na 21. mednarodnem gledališkem festivalu Internationale figuren.theater.festival, ki se od 24. maja do 2. junija odvija v štirih nemških mestih Erlangen, Nürnberg, Fürth in Schwabach. 

Gre za enega najpomembnejših festivalov sodobne lutkovne umetnosti, vizualnega gledališča in gledališča objekta v Evropi, letos na njem sodeluje več kot 70 gledaliških skupin iz 20 držav, ki se bodo v desetih dneh predstavile z več kot 180 predstavami.

Misterij sove je slovensko-francoska koprodukcija, ki je bila premierno uprizorjena leta 2017 na mednarodnem lutkovnem festivalu v Charleville-Mézièresu v Francijil v režiji Renauda Herbina. Predstava, v kateri igrata Maja Kunšič in Iztok Lužar, je svojevrsten poklon ustanovitelju slovenskega lutkarstva Milanu Klemenčiču, saj so v njej uporabljene kopije miniaturnih Klemenčičevih lutk. Francoski režiser je z njimi tradicijo na področju lutkovne umetnosti postavil v kontekst sodobnih uprizoritvenih praks in pri tem požel navdušujoče ocene kritikov tako v Franciji kot tudi Sloveniji. Predstava je bila lani na sedmih gostovanjih v Franciji, na Portugalskem in v Nemčiji, letos pa je predvideno še gostovanje v Švici, na Finskem in na Škotskem.

 

 Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Če ne želite več prejemati naših informacij, sledite odjavi