Podkast Lutkovnega gledališča Ljubljana: V kraljestvu domišljije

V Lutkovnem gledališču Ljubljana smo pričeli z izdajanjem podkasta V kraljestvu domišljije, v katerem razstiramo zanke našega ustvarjanja. Podkaste pripravlja vsestranska Tjaša Koprivec Vuga, ki se bo v vsaki epizodi poglobila v svet nastajanja novih uprizoritev ter v širši svet zaodrja našega gledališča. Vprašanja bo zastavljala ustvarjalkam in ustvarjalcem, ki z nami snujejo kraljestvo domišljije.

Tjaša Koprivec Vuga je pesnica, urednica, pravljičarka, voditeljica literarnih večerov, konferenc in predstavitev ter radijska voditeljica. Je avtorica pesniških zbirk Ostanejo naj le konci prstov in zrna rose (2007) in istoimenske pesniško-glasbene zvočne knjige ter Tu je moj onkraj (2019). Leta 2012 je podpisala povedko Slavček in granatno jabolko, leta 2016 pa je nastopila v Japonskih pravljicah v režiji Chiare Guidi. V Lutkovnem gledališču Ljubljana je nastopila v uprizoritvi Močeradek gre čez cesto, ki jo je leta 2013 režiral Matija Solce. 

Prvo sezono podkasta odpiramo z nepogrešljivo članico našega igralskega ansambla Asjo Kahrimanović, ki se je tokrat podala tudi v režijske čevlje. Marec 2024 bo v Lutkovnem gledališču Ljubljana tako sijal v barvah njene režijske interpretacije priljubljene slikanice Joeja Todd-Stantona Mišek Julijan.

Podkast je na voljo na različnih platformah (Apple Podcasts, Spotifiy, Deezer, YouTube). V video obliki pa je podkast na voljo na našem Vimeo kanalu.
Lep pozdrav,

Eva Jera Hanžek

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če neželite več prejemati naših novic, sledite odjavi