Obvestilo medijem: Premiera predstave Pravljice za mravljice Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Sezona 2021/2022

Obvestilo medijem: Premiera lutkovne predstave Pravljice za mravljice

Na Velikem odru Lutkovnega gledališča Ljubljana bo v soboto, 12. marca 2022, ob 18. uri, premiera lutkovne predstave Pravljice za mravljice. Zbirka kratkih zgodbic letošnje nagrajenke Prešernovega sklada Anje Štefan Štiri črne mravljice je v gledališki priredbi prvič zaživela na našem odru leta 2014. Pravljice za mravljice so njeno nadaljevanje, tudi tokrat pa je režija v rokah Martine Maurič Lazar.

Anja Štefan
PRAVLJICE ZA MRAVLJICE
Lutkovna predstava, 3+

Avtorici priredbe Martina Maurič Lazar in Anja Štefan, režiserka Martina Maurič Lazar, dramaturginja Jera Ivanc, avtor likovne podobe lutk Zvonko Čoh, scenografka in kostumografka Jasna Vastl, lutkovni tehnolog Žiga Lebar, skladatelj in izvajalec glasbe Milko Lazar,oblikovalka svetlobe Nastja Miheljak, lektorica Irena Androjna Mencinger, asistentka dramaturginje Tajda Lipicer (študijsko AGRFT) in asistentka režiserke Tončica Knez (študijsko ERAZMUS).

Mravljice so v tem času doživele in spoznale že veliko novega, hkrati pa starega in zato še posebej žlahtnega. Da je, na primer, posebno vse, kar pride iz srca. In da je rešitev za vsakogar s preveč idejami zgodnje vstajanje. In da je prijateljstvo pomembnejše od polnih ust. In da je včasih varneje popraviti pesem kot resničnost. Nastale so nove kratke zgodbice, ki so tik pred knjižno izdajo, za novo gledališko popotovanje z naslovom Pravljice za mravljice pa je avtorica napisala še nekaj songov, ki jih je mojstrsko uglasbil Milko Lazar.

Štiri črne mravljice utečeno vandrajo po svetu. So kot srce istega organizma, kot klicaj, vprašaj, vejica ali pika ene misli. Polne so meditativnih premislekov, skromnih, a globokih modrovanj in duhovitih prebliskov. Spoznavajo, kako prisluhniti radostim ali tegobam drugega. Kako sprejeti pohvalo ali kritiko. Kako spodbuditi, tolažiti, se skupaj veseliti. Kako pomembno je vedeti, da se imaš na koga nasloniti. In da včasih ni treba dosti, da je dovolj le majhen blag oprosti. Predvsem pa, kako biti skupaj, a ob tem ostati sam(a) svoj(a).

>> Fotografije

Vljudno vas vabimo k ogledu predstave. Za novinarje so na voljo brezplačne vstopnice, ki jih lahko rezervirate z odgovorom na to sporočilo ali na spodnji telefonski številki. 
Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Če ne želite več prejemati naših informacij, sledite odjavi