Obvestilo medijem: Premiera predstave Skrivno društvo KRVZ Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Premiera pustolovske detektivke Skrivno društvo KRVZ na odru Lutkovnega gledališča Ljubljana

V Lutkovnem gledališču Ljubljana bo v torek, 22. februarja 2022, ob 18. uri premiera uprizoritve Skrivno društvo KRVZ, ki je nastala na podlagi nagrajenega mladinskega romana Simone Semenič. Roman je dramatizirala avtorica sama, uprizoritev pa je režiral Mare Bulc. 

Simona Semenič
SKRIVNO DRUŠTVO KRVZ
Pustolovska detektivka, 6+
Režiser Mare Bulc
Oder pod zvezdami

Avtorica priredbe in dramaturginja Simona Semenič, avtorica glasbe Polona Janežič, kostumografka Sanja Grcić, scenograf Damir Leventić, koreograf Sebastjan Starič, oblikovalec svetlobe Andrej Hajdinjak, lektorica Irena Androjna Mencinger, asistentka kostumografke Monika Colja.

Igrajo Matej Zemljič k. g., Filip Mramor k. g. / Klemen Kovačič k. g., Gaja Filač k. g., Martin Mlakar k. g., Ajda Toman, Primož Ekart k. g., Alenka Tetičkovič, Jernej Kuntner, Nina Ivanič, Jure Lajovic, Lovro Finžgar, Jan Bučar, Rok Kunaver, Jelena Ždrale k. g.

Nekega večera, ko se Črt odpravlja spat, zagleda skrivnostno senco, zdi se mu, da vidi zmaja. Ne moti se. Istega večera dvojčka Kaj in Iza najdeta skrivnostni zemljevid, ki ga pokažeta Vidu, Črtovemu najboljšemu prijatelju. In kot bi trenil se štirje enajstletniki znajdejo sredi napete pustolovščine. Detektivsko odkrivanje skrivnosti zemljevida glavne junake popelje v svet zmajev in skrivnostne rastline, ki zmajem omogoča dolgotrajno življenje. Spopasti se morajo z zapletenimi ugankami in različnimi nepridipravi, ki klopčič zgodbe še bolj zapletajo.

Uprizoritev Skrivno društvo KRVZ je nastala po istoimenskem mladinskem romanu Simone Semenič, za katerega je prejela prestižni nagradi modra ptica 2020 in Zlata hruška 2021 ter nominacijo za Levstikovo nagrado 2021 za izvirno leposlovje za otroke in mladino. 

Predstava Skrivno društvo KRVZ duhovito in večplastno prepleta domišljijsko in realno, meša raznovrstne jezikovne nivoje (za lekturo je poskrbela Irena Androjna Mencinger) in dogajalne svetove. Igriva režija s koreografskimi domislicami koreografa Sebastjana Stariča na široko odpira prostore neskončni gledalčevi domišljiji, ki s pomočjo iskrive pripovedovalke (igra jo Ajda Toman) in raznovrstno igralsko zasedbo, napeto večplastno dogajanje povezuje v filmsko kadrirano pripoved, polno ustvarjalnih domislic, ki se lahko zgodijo le na gledališkem odru. Vizualno atmosfero pustolovske detektivke soustvarjajo razgibana scenografija Damirja Leventića, pravljični kostumi Sanje Grcić in svetlobna čarobnost Andreja Hajdinjaka. Skozi napeto zgodbo sočutja, prijateljstva, iskrenosti, poguma, medgeneracijskega sodelovanja nas spremlja glasba Polone Janežič, ki jo v živo dopolnjuje tudi violinska spremljava Jelene Ždrale. 

Mare Bulc je nagrajevan gledališki režiser, ki pogosto ustvarja predstave za otroke in mlade. V Lutkovnem gledališču Ljubljana je med drugim režiral uspešnico Tajno društvo PGC. Simona Semenič je pisateljica in gledališka ustvarjalka. Za svoja dela je prejela številne nagrade, uprizorjena in objavljena pa so bila v Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Severni in Južni Ameriki.

Vljudno vas vabimo k ogledu predstave. Prosimo, da svojo prisotnost potrdite z odgovorom na to sporočilo.
Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Če ne želite več prejemati naših informacij, sledite odjavi