Vpis KUL abonmaja Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Nova sezona KUL abonmaja

Mestni abonma za mlade KUL abonma (KUL = kultura, umetnost, Ljubljana) se s svežim, sodobnim in interaktivnim programom nadaljuje v novi, že 8. sezoni. Glavna letošnja noviteta je nov KUL partner, Narodna galerija, ki se je tako pridružila pisanem mozaiku članic, ki dajejo podobo in smisel KUL abonmaju. 

KUL abonma ostaja zvest svoji zgodbi, prek katere mladim (dijakom in študentom in vsem ostalim med 15. in 25. leta starosti) nudi možnost, da lahko svoje študentsko ali dijaško leto zapolnijo s kakovostnimi in raznolikimi kulturnimi in umetniškimi deli, saj abonma ostaja tudi njim cenovno prijazen. Pri skupni ceni 25 evrov imajo tako abonenti možnost ogleda 12 prireditev (tri predstave, filmska projekcija, dva koncerta in šest razstav).

Program se bo pričel 24. oktobra zvečer v Narodni galeriji z otvoritvenim dogodkom Moja galerija: ogledom stalne razstave ter druženjem ob glasbi Dj Woo-D. Program nadaljujemo decembra s koncertom v Kinu Šiška, kjer bo nizozemska trance/ blues šaman skupina My Baby zaključila koledarsko leto s šamanistično seksapilno vudu blues trance zabavo. V Mestnem muzeju Ljubljana za abonente pripravljajo voden ogled razstave Knjiga. Znanje. Razum., s katero se bo muzej poklonil pomembnim obletnicam, ki so med leti 1500 ter 1800 zaznamovale kulturno ter duhovno življenje Ljubljane.

Program nadaljujemo z ogledom razstave Nova umetnost je kolektivni izraz nove generacije v Moderni galeriji, kjer bodo abonenti raziskovali dinamičen svet avantgard in njihovih pripovedi. 

Koordinator KUL abonmaja Lutkovno gledališče Ljubljana letošnjo sezono predstavlja večkrat nagrajeno uprizoritev Seansa Bulgakov. Gledališko delo, ki se spogleduje z ironično kritiko sveta in obenem igra z dramsko ekspresijo ter poetično impresijo. V spomladanski čas se bodo abonenti sprehodili skozi filmsko predstavo po izboru mladih, v sklopu mednarodnega filmskega festivala Kinotrip, ki se vsako leto odvija v organizaciji Kinodvora. V abonma je vključena tudi fotografska razstava Pigmalion v Galeriji Jakopič. Gre za dela enega izmed najvidnejših slovenskih fotografov Jake Babnika, ki kot rdečo nit izpostavlja idejo sreče, kot jo razumemo danes. 

S podobno tematiko se ukvarja tudi znanstvenofantastična glasbena drama Karaoke, ki jo bodo uprizarili v Mestnem gledališču ljubljanskem. V delu se avtor sprašuje o pomenu sodobnega uspeha in posledicami, ki jih ta prinaša. Mednarodni grafični likovni center v KUL abonmaju sodeluje z interaktivno instalacijo Črni trg Andreja Škufca, ki se v svoji kreaciji sprašuje o ''življenju'' novih tehnologij in oblik. Uverturo v spomladanske dni bo uvedla Slovenska filharmonija, ki bo s zborovsko glasbo in vokalnim koncertom Vokalni 6 poskrbela za harmoničen razcvet toplejših dni. 

Zadnja razstava sezone bo potekala v Mestni galeriji, kjer si bodo abonenti ogledali prvo retrospektivno razstavo umetnosti Vlada Marteka Razstavo z več naslovi, ki gradi na humornosti nenavadnih kombinacij simbolov, ki rušijo pravile igre in stroke ter bežijo stran od konvencij. Sezona se bo zaključila v Slovenskem mladinskem gledališču s predstavo Nasprotje stvari s satiričnim delom, ki raziskuje mejo med fikcijo in resničnostjo.

Vpis KUL abonmaja poteka do 24. oktobra na blagajni Lutkovnega gledališča Ljubljana in preko spletne prodaje lgl.mojekarte.si.

Producenti KUL abonmaja: Slovenska filharmonija, Mestno gledališče ljubljansko, Slovensko mladinsko gledališče, Muzej in galerije mesta Ljubljane, Mednarodni grafični likovni center, Kinodvor, Kino Šiška, Narodna galerija, Moderna galerija in Lutkovno gledališče Ljubljana.

Več informacij o programu najdete na www.kulabonma.si.Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543, 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših informacij, sledite odjavi