Odprta vrata v maturo 2024 - zadnja prosta mesta


Spoštovane mentorice in mentorji srednješolskih skupin,

naj spomnimo, da marca v Lutkovnem gledališču Ljubljana gostimo svežo produkcijo Gledališča Koper - ODPRTA VRATA V MATURO 2024. Predstava je zastavljena kot učni gledališki esej o štirih dramah in je namenjena pripravi na letošnjo maturo. Več informacij o tej interaktivni predstavi na povezavi tukaj.

Na voljo je še nekaj prostih mest v terminih:

  • ponedeljek, 18. 3. ob 16.00 
  • ponedeljek, 18. 3. ob 19.30
  • torek, 19. 3. ob 16.00
  • torek, 19. 3. ob 19.30    

***

Organizirani obisk skupin

Predstava traja 90 minut, cena vstopnice je 10 EUR/dijaka, spremljevalci skupine brezplačno.

Za uskladitev terminov in rezervacije za skupine kontaktirajte Špelo Juntes, 01 300 09 76, organizacija@lgl.si.

Ogled predstave za posameznike

Prodaja vstopnic na blagajni LGL in preko spleta.

***

ODPRTA VRATA V MATURO 2024

Učni gledališki esej Ire Ratej

Z uprizoritvijo, ki je nastala v okviru programa kulturno-umetnostne vzgoje Gledališča Koper, želimo dijakom priskočiti na pomoč pri pripravi na pisanje maturitetnega eseja z naslovom Posameznik med svobodo in ujetostjo. Dijaki morajo v ta namen prebrati in analizirati štiri slovenska dramska dela, ki tematizirajo razmerje iz naslova. Gre za časovno, tematsko in prav tako oblikovno zelo širok razpon, za dijake dovolj zahteven, zato jim želimo z našo uprizoritvijo predočiti kratke odlomke oziroma citate iz vseh štirih dram skupaj s komentarji, ki se navezujejo na določeno temo ali motiv.

Uprizoritev so pripravili režiser Jaka Ivanc, dramaturginja Ira Ratej, avtorica scenskih slik Barbara Matul Kalamar, oblikovalec svetlobe Jaka Varmuž in lektor Martin Vrtačnik. Igrali bodo Anže ZevnikLuka CimpričAnja Drnovšek, in Tjaša Hrovat.

Produkcija: Gledališče Koper
Lep pozdrav,

Špela Juntes

Organizatorka
01 300 09 76
organizacija@lgl.si

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, pokrovitelja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi