Odprtje festivala z uspešnico svetovnih lutkovnih odrov Macbeth Muet Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Odprtje festivala LUTKE z uspešnico svetovnih lutkovnih odrov Macbeth Muet

Spoštovani,

v Lutkovnem gledališču Ljubljana skupaj s Cankarjevim domom in Centrom urbane kulture Kino Šiška v prihodnjih dneh gostimo že 16. mednarodni bienalni festival sodobne lutkarske umetnosti LUTKE. Festival prinaša bogat program aktualne svetovne lutkovne produkcije, šest uprizoritev za najmlajše ter trinajst za mladino in odrasle.

Festival bomo odprli s sodobno humorno interpretacijo Shakespearjeve tragedije Macbeth Muet. Uspešnica priznanega kanadskega kolektiva La Fille du Laitier, s katero navdušujejo občinstvo svetovnih lutkovnih odrov, nas s humorjem in strastjo popelje v divjo tekmo za oblast. Uprizoritev v hitri in krvavi priredbi zgodbe o morilskem paru v jeziku nemih filmov povsem dekonstruira Shakespearjevo tragedijo in jo humorno in inovativno na novo sestavi. Lutkarja nas z vrtoglavo hitrostjo povabita v igro, ki jo podpira impresivna in presenetljiva glasbena podlaga.

Uprizoritev bo na sporedu v petek, 23. 9., ob 11.00 ter ob 20.00 na Šentjakobskem odru LGL. Z večerno uprizoritvijo bomo tudi uradno odprli festival LUTKE 2022.  

Več o predstavi in nakup vstopnic je na voljo na povezavi

Vabimo vas tudi na ogled ostalih predstav na festivalu. Spored si lahko ogledate tukajLep pozdrav,


Neža Sluga

Odnosi z javnostjo
Lutkovno gledališče Ljubljana
Krekov trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija
T + 386 1 548 4543 E: pr@lgl.si

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi