Odprtje Šentjakobskega odra Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Pred kulturnim praznikom Ljubljana dobila prenovljen Šentjakobski oder

S spletnim koncertom pianista in vokalista Bowraina smo v soboto, 6. februarja odprli prenovljeni Šentjakobski oder, s katerim Mestna občina Ljubljana Lutkovnemu gledališču Ljubljana in Šentjakobskemu gledališču Ljubljana zagotavlja sodobne pogoje za ustvarjalni proces. Pred koncertom si je oder ogledal tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković.

Dvorana, ki je bila v leta 1899 zgrajenem Mestnem domu prva namenjena kulturi, že na prvi pogled daje vtis »pripadanja nekemu drugemu času in standardom«. Z gledališko dvorano v prvem nadstropju stavbe upravlja Lutkovno gledališče Ljubljana, ki si ta prostor deli s Šentjakobskim gledališčem Ljubljana.

V okviru prenove je Mestna občina Ljubljana celovito obnovila dvorano, zaodrje in preddverje v skupni izmeri 780 m2, protipotresno so sanirali objekt ter vzpostavili sanitarije in dostop za gibalno ovirane osebe. S prenovo je izboljšana funkcionalnost prizorišča in spremljevalnih prostorov, dostopi so urejeni tako, da jih bodo lažje uporabljale tudi gibalno ovirane osebe. Za projekt je bilo pridobljeno soglasje Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Pogodbena vrednost investicije je znašala 2,7 milijona evrov z DDV. 

>> Fotografije Jake VarmužaLep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, pokrovitelja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi