Otroci in strah Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Vabilo na pogovor

Otroci in strah

Otroci se pogosto soočajo s strahovi, starši pa z vprašanji, kako jih premagati.

O strahu govori tudi naša predstava Škrt škrt kra čof!, ki skozi zgodbo o malem žabcu Jerku, ki ga zvečer preganja neznan zvok, natančno opiše otroški strah, ki ga odrasli pogosto ne jemljemo dovolj resno, hkrati pa frustracijo staršev, ki ne morejo več vstopiti v otroški svet, zato se jim zdijo ti strahovi prazni in nerelevantni. Tako Jerkov očka vztrajno trdi, da pošasti z imenom Škrt škrt kra čof ni, dokler ga Jerko ne »prežene« iz postelje in mora iti očka spat v njegovo sobo. Takrat tudi sam zasliši čudni zvok ... 

Predšolski otroci imajo bujno domišljijo. Včasih ta domišljija povzroči tudi popolnima iracionalne strahove, ki jih ne smemo podcenjevati. Tipični strahovi predšolskega otroka so običajno tema, pošasti, samota, hude sanje, zvoki, žuželke, divje živali, pa tudi ločitev staršev in strah pred izgubo. Posebno mesto ima strah pred temo, ki je lahko vsakodnevni problem.

Predstava Škrt škrt kra čof!, ki je tokrat namenjena odraslim, staršem, pedagoškim delavcem, socialnim delavcem in vsem, ki se pri svojem delu srečujejo z otroškimi strahovi, bo izhodišče za pogovor o različnih otroških strahovih ter načinih, kako se z njimi spopasti. Spregovorili pa bomo tudi o učinkovitih večernih ritualih.

Vabimo vas, da se nam pridružite v ponedeljek, 13. novembra 2017, ob 18.30 uri, na Malem odru LGL. Z nami bodo klinična psihologinja s Pediatrične klinike v Ljubljani dr. Jana Kodrič, specialna pedagoginja dr. Branka D. Jurišič in režiserka predstave Ivana Djilas. Pogovor bo vodila Ana Duša. Najprej si bomo ogledali predstavo, ki traja 40 minut, sledil bo pogovor.

Prosimo vas, da svojo prisotnost potrdite do petka, 10. novembra na e-naslov pr@lgl.si ali po telefonu 01 548 45 43 in rezervirali vam bomo brezplačno vstopnico.Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi