Predstave za mlade v sezoni 2017/2018 Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

V Lutkovnem gledališču Ljubljana že vrsto let posebno pozornost namenjamo predstavam za mlade in predstavam s problemsko tematiko. Ogled gledališke predstave je tako priložnost za spoznavanje izjemnih umetniških stvaritev, kot tudi za odprt dialog z mladimi o osebnih in družbenih vprašanjih, ki jih spremljajo skozi življenje.

Vabimo vas k ogledu naših predstav za mlade in na osrednji pregledni festival uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade Zlata paličica, kjer si boste lahko ogledali 20 predstav iz 13 slovenskih gledališč ali gledaliških skupin. Festival, ki bo letos od 1. do 7. oktobra, organiziramo Lutkovno gledališče Ljubljana, Slovenski gledališki inštitut in Cankarjev dom. Cena vstopnice za organizirane skupine je 4 evre. Koordinatorjem kulturno-umetnostne vzgoje v šolah bomo do zasedbe prostih mest zagotovili po eno brezplačno vstopnico, prosimo pa za predhodno prijavo. Informacije in rezervacije: Špela Juntes, tel. 01 3000 976, organizacija@lgl.si.

Neposredno sodelovanje mladih pri ustvarjanju predstave pa načrtujemo pri predstavi Vihar v glaviv režiji Primoža Ekarta. Vaše dijake, ki jih zanima gledališče ali morda sodelujejo v gledališki dejavnosti na šoli, vabimo na avdicijo, ki bo 25. septembra 2017, ob 17. uri, na Odru pod zvezdami LGL.

Festival Zlata paličica

Predstave za OŠ/3, SŠ

Avtorski projekt na podlagi izbranih besedil z natečaja Najst: Želim si …
Režiser: Juš A. Zidar
SNG Drama Ljubljana
Sreda, 4.10., 18.00, Šentjakobski oder LGL

William Shakespeare in ustvarjalna ekipa: Romeo in Julija
Režiserka: Maruša Kink
Zavod Margareta Schwarzwald in Cankarjev dom
Torek, 3.10., 18.00, Štihova dvorana, Cankarjev dom

The Tiger Lillies, Julian Crouch, Phelim McDermott: Peter Kušter
Režiserka: Ivana Djilas
SNG Nova Gorica
Nedelja, 1.10., 18.00, Linhartova dvorana, Cankarjev dom


Lotte Faarup: Nekoč, ko nas ni bilo več
Režiserka: Anja Suša
Lutkovno gledališče Ljubljana
Petek, 6.10., 19.30, sreda, 11.10., 10.00, Oder pod zvezdami LGL

Lutz Hübner: Neli ni več
Režiser: Jaša Koceli
Lutkovno gledališče Ljubljana
Sreda, 4.10., 10.30, četrtek, 5.10., 10.00, Oder pod zvezdami LGL

Jaka Andrej Vojevec: Hamlet pa pol
Režiser: Jaka Andrej Vojevec
Celinka, Cankarjev dom, Zavod Bufeto, Zavod SeVeDa
Ponedeljek, 2.10., 19.00, Klub CD, Cankarjev dom

Avdicija

Lutkovno gledališče Ljubljana vabi na avdicijo za gledališko predstavo Vihar v glavi, ki bo v ponedeljek, 25. septembra, ob 17. uri, na Odru pod zvezdami LGL. Iščemo mlade med 14. in 19. letom. Predstava bo nastajala med oktobrom 2017 in aprilom 2018 pod vodstvom režiserja Primoža Ekarta. Vaje bodo potekale enkrat tedensko. Prijave na avdicijo zbiramo do 20. 9. 2017 na e-naslov ana.dusa@lgl.si.

Vihar v glavi je drzna gledališka avantura, v kateri bodo mladi ustvarjalci skupaj z režiserjem in igralcem Primožem Ekartom in kreativnimi sodelavci spoznavali najnovejša odkritja o načinu delovanja najstniških možganov. Kar 86.000 milijard nevronov v tem obdobju sproža najrazličnejše dnevne spremembe, hkrati pa omogoča mladostniško eksplozijo kreativnosti, drznosti, vznemirjenja in poguma. Skupaj z dramaturginjo in pripovedovalko Ano Duša ter mojstrom gibalnega gledališča Sebastjanom Staričem bodo mladi urili svoje telo in glas, se učili različnih gledaliških tehnik in improvizacij ter skozi različne faze ustvarjanja spoznavali celovit gledališki proces, ki ga bodo zaključili s predstavo, ustvarjeno v profesionalnih pogojih dela.


Lep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 01 548 4543

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirata Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi