IZPOSTAVLJAMO: Samson in Roberto: Fjordski razgled


To je kraj za vse posebneže, odpadnike in sanjače. Utopija dežele čudakov in osamljenih duš, kjer se živi v duhu prijateljstva, sprejemanja in tovarištva. V Fjordskem razgledu so dobrodošli vsi.

Najnovejša lutkovna predstava Samson in Roberto: Fjordski razgled, ki se premierno uprizori v četrtek, 4.4. 2024, na duhovit način govori o pomenu empatije, iskrenosti in sprejemanja drugačnosti in je primerna za starejše od 9 let.

Pes Samson in maček Roberto v podedovanem podeželskem hotelu po imenu Fjordski razgled ustvarita utopično skupnost družbenih odpadnikov in sanjačev. Glavni protagonisti so živalski liki – poleg Samsona in Roberta še jazbečevka Greta, vidra Oli, purica učiteljica Cviliberg in štrk po imenu von Noj. Pri vodenju, skrbi in oskrbi penziona v fjordu se srečujejo z raznolikimi gosti in situacijami, ki ponujajo paleto razmislekov, kaj je normalno, kaj sprejemljivo, kaj problematično in kako je drugačnost lahko tudi pozitivna.

Lutkovna predstava Samson in Roberto: Fjordski razgled je nastala z adaptacijo dveh knjig iz serije Samson in Roberto norveškega pisatelja Ingvarja Ambjørnsena: Dediščina po stricu Rin-Tin-Taju in Vražje vrane, ki sta uvrščeni na predlagani seznam del za slovensko bralno značko prve in druge triade osnovne šole.

Vabljeni v podeželski hotel Fjordski razgled! 
  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če neželite več prejemati naših novic, sledite odjavi