Pustolovska detektivka Skrivno društvo KRVZ ponovno na sporedu


Po daljšem premoru se na Veliki oder LGL vrača napeta pustolovščina Skrivno društvo KRVZ, ki bo na sporedu 6., 9. in 10. februarja ob 17.00.

Nekega večera, ko se Črt odpravlja spat, zagleda skrivnostno senco, zdi se mu, da vidi zmaja. Ne moti se. Istega večera dvojčka Kaj in Iza najdeta skrivnostni zemljevid, ki ga pokažeta Vidu, Črtovemu najboljšemu prijatelju. In kot bi trenil se štirje enajstletniki znajdejo sredi napete pustolovščine. Detektivsko odkrivanje skrivnosti zemljevida glavne junake popelje v svet zmajev in skrivnostne rastline, ki zmajem omogoča dolgotrajno življenje. Spopasti se morajo z zapletenimi ugankami in različnimi nepridipravi, ki klopčič zgodbe še bolj zapletajo.

Uprizoritev Skrivno društvo KRVZ je nastala po istoimenskem mladinskem romanu Simone Semenič, za katerega je prejela prestižni nagradi modra ptica 2020 in Zlata hruška 2021 in še nominacijo za Levstikovo nagrado 2021 za izvirno leposlovje za otroke in mladino. Roman je dramatizirala avtorica sama, uprizoritev pa je režiral Mare Bulc.

V glavnih vlogah mladih detektivov nastopajo:

Matej Zemljič, Gaja Filač, Martin Mlakar in Klemen Kovačič/Filip Mramor.

Veselimo se vaše družbe!  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če neželite več prejemati naših novic, sledite odjavi