Spoštovane mentorice in mentorji osnovnošolskih in srednješolskih skupin,


v Lutkovnem gledališču Ljubljana pripravljamo uprizoritev Amazonke, v kateri bo nastopila tudi mlada igralka (med 11. in 15. letom). Vljudno vas prosimo, da zainteresirane učenke ali dijakinje obvestite o avdiciji za vlogo v predstavi.

Avdicija za mlado igralko bo potekala 13. in 14. 4. 2023 na Odru pod zvezdami Lutkovnega gledališča Ljubljana. Svojo prijavo s predstavitvijo naj učenke in dijakinje pošljejo na e-naslov alja.cerar@lgl.si do 6. 4. 2023.
PRIJAVA NAJ VSEBUJE IME, FOTOGRAFIJO, KRATEK OPIS DEJAVNOSTI IN RAZLOG, ZAKAJ BI SE RADA PREIZKUSILA V GLEDALIŠČU.

Predstava Amazonke v režiji Jaše Kocelija bo nastajala od junija do oktobra 2023, natančneje od 12. do 30. 6. ter od 23. 8. do 12. 10. 2023. Vaje bodo večinoma potekale v popoldanskem ali večernem času, v nekaterih dneh, predvsem pa v tednih pred premiero, tudi ob dopoldanskem času. V Amazonkah bodo nastopile ženske različnih starosti, ki bodo spregovorile o pozabljenih zgodbah nomadskih plemen izpred dobrih dveh tisočletij, v katerih so imele ženske zelo pomembno mesto. Zaradi njihove bojevitosti in samostojnosti so jih občudovali tudi Stari Grki, ki so jim nadeli naziv Amazonke. Zadnja vznemirljiva znanstvena odkritja dokazujejo, da Amazonke niso mit, ampak da so ženske bojevnice zares živele.

Vabilo na avdicijo pošiljamo v priponki. 


Lep pozdrav,

Lutkovno gledališče Ljubljana
Krekov trg 2, 1000 Ljubljana

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi