Vabilo na premiero predstave Desetnica

Spoštovane in spoštovani,

prijazno vas vabimo na premiero lutkovne predstave Desetnicav četrtek, 26. oktobra 2023, ob 17.00, v Kulturnici, na Židovski stezi 1. Predstava je namenjena otrokom od 6. leta dalje in je nastala v sklopu BiTeatra, programske sheme, ki mladim avtorjem omogoča prvo profesionalno avtorsko snovanje in raziskovanje znotraj širokega polja sodobne lutkovne umetnosti.

Vabilo velja za eno osebo do zapolnitve mest. Prosimo, da svojo udeležbo potrdite z odgovorom na to sporočilo do vključno srede, 25. oktobra 2023.

 

Desetnica

Lutkovna predstava (6+)

Uprizoritev o deklici, ki mora od doma in se na poti sooča s spoznavanjem sveta in sebe, izhaja iz znane in pretresljive arhetipske teme o desetem otroku istega spola, ki mora od hiše. Uprizoritev mlado občinstvo nagovori prek univerzalnih tem samote, strahu, a tudi upanja, poguma in magičnosti, ki jih doživlja deklica, ko se sama znajde na nepredvidljivi poti. Kot samostojni “otrok-popotnik” se sooča z izzivi odraščanja in izoblikovanjem svoje identitete.

Avtorica ideje in koncepta Katarina Planinc

Avtorici priredbe Luna Pentek, Lucija Trobec

Režiserka Lucija Trobec

Dramaturginja Luna Pentek

Avtorica likovne podobe,  scenografka in lutkovna tehnologija ter kostumografka Katarina Planinc

Avtorica glasbe Lucija Lorenzutti

Mentorica za igro z lutko Martina Maurič Lazar

Oblikovalec luči Uroš Istenič

Lektorica Irena Androjna Mencinger

Nastopa Nika Manevski k. g.


Veselimo se vašega obiska.

Uroš Korenčan, direktor         
Mare Bulc, umetniški vodja  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi