Vabilo na premiero predstave Šolski zvezek

Spoštovane in spoštovani,

vabimo vas na premiero lutkovne predstave za odrasle Šolski zvezek, ki bo v četrtek, 23. novembra 2023, ob 19.00, v Tunelu LGL.

Šolski zvezek v režijskem debiju Mie Skrbinac je celovito raziskovanje romana Agote Kristof, vizualni prikaz literarne mojstrovine in študija vztrajnega človeškega duha v času neizmernih stisk. Zapleteni preplet preživetja, identitete in razčlovečujočih učinkov vojne, spletenih v enem pretresljivejših del v kanonu sodobnega evropskega romana, se na odru izrisuje kot potopitveno doživetje, ki pritegne v kruto resničnost vojnega časa.

Predstava je nastala v okviru programske sheme BiTeatra, ki mladim avtorjem omogoča prvo profesionalno avtorsko snovanje in raziskovanje znotraj širokega polja sodobne lutkovne umetnosti in v koprodukciji z UL AGRFT.

Vabilo velja za eno osebo do zapolnitve mest. Prosimo, da svojo udeležbo potrdite z odgovorom na to sporočilo do vključno srede, 22. novembra.

 

Šolski zvezek

Lutkovna predstava (15+)

Avtorica Agota Kristof

Režiserka Mia Skrbinac

Prevajalka romana Alenka Moder Saje

Avtor dramatizacije in dramaturg Benjamin Zajc

Avtor likovne podobe Jure Brglez

Lutkovni tehnolog Žiga Lebar

Lektorica Irena Androjna Mencinger

Avtor glasbe Jan Krmelj

Oblikovalec svetlobe Borut Bučinel

Mentorica za animacijo Martina Maurič Lazar

Nastopata Mia Skrbinac k. g. in Voranc Boh


Veselimo se vašega obiska.

Uroš Korenčan, direktor         
Mare Bulc, umetniški vodja  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi