Zaživela je spletna platforma o sodobnem lutkarstvu Imate težave s prikazom sporočila? Odprite sporočilo v brskalniku.

Kritiška platforma sodobnega lutkarstva

Zaživela je nova spletna stran Kritiška platforma sodobnega lutkarstva, ki je del istoimenskega mednarodnega projekta Ustvarjalne Evrope, ki ga vodi Lutkovno gledališče Ljubljana, pri projektu pa sodelujejo partnerji s Hrvaške (Akademija za umetnost in kulturo v Osijeku), iz Litve (Vilensko gledališče “Lėlė“) in s Škotske (Puppet Animation Scotland).

Kritiška platforma sodobnega lutkarstva naj bi postala osrednja spletna baza lutkovnih vsebin in referenčna točka refleksije sodobnega lutkarstva. Deluje tako na nacionalni kot na mednarodni ravni; sestavljajo jo slovenska, škotska, litvanska, hrvaška in mednarodna platforma. Povezuje različna lutkovna gledališča, skupine in teoretike.

Kritika je pomemben element v razumevanju sodobne lutkovne umetnosti in nujen del javnega diskurza. Na spletni platformi bodo dostopne mednarodne refleksije in teatrološke analize s področja sodobne lutkovne umetnosti. Spodbujali bomo kroženje razprav med teorijo in prakso ter z izmenjavo znanja, kritik, člankov in delavnic povečali mednarodno mobilnost kulturnih izvajalcev, dejavnih na področju lutkovne refleksije. 

Povezava na platformo: https://www.contemppuppetry.eu/si/

Lepo vabljeni k spremljanju!

Mednarodno uredništvo: Ieva Raudeliūnaitė
Slovensko uredništvo: Tjaša Bertoncelj
Kontakt: slovenia@contemppuppetry.euLep pozdrav,


Petra Škofic

Odnosi z javnostmi
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tel. 041 691 102

 

  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, pokrovitelja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav. Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi