Spored za junij 2023

Spoštovani,

pošiljamo vam spored za junij, zadnji mesec gledališke sezone 2022/23.

Mesec bomo začeli s ponovitvami naše najnovejše premiere, pustolovščine Bleščivka, za otroke od 6. leta dalje. Sezono pa bomo sklenili z nekaterimi našimi največjimi uspešnicami preteklih let.

Z veseljem napovedujemo predstavo za najstnike in odrasle 410 kilometrov, ki si jo boste lahko v našem tunelu ogledali, tik preden se bomo z njo predstavili na 58. Borštnikovem srečanju v Mariboru.  

Posebej pa izpostavljamo tudi gostujočo predstavo francoskega kolektiva AIE AIE AIE Ersatz. Ersatz ali Nadomestek je fantazijska projekcija človeka prihodnosti – človeka kot nenavadnega produkta alkimije med stroji in ljudmi. V neverbalni odrski viziji, nihajoči med lahkotnim humorjem in skrb zbujajočo farso, nas vsestranski ustvarjalec Julien Mellano povabi na hudomušen, a skrivnosten lov za zakladom.

Na našem Odru pod zvezdami pa se obeta tudi večer v ritmih flamenka. V zunanji produkciji Zavoda NEST nastaja plesno-glasbeno suita flamenka Odlaganje spominov s koreografskim podpisom ene najbolj priznanih slovenskih plesalk flamenka, Urške Centa. 

Vabljeni!
  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi