Program APRIL 2024

Spoštovane in spoštovani,

pošiljamo vam spored predstav za april 2024.

V aprilu se veselimo dveh premier.

V četrtek, 4. 4. ob 18.00, se bo na Šentjakobskem odru LGL premierno uprizorila lutkovna predstava po motivih iz zbirke knjig Ingvarja Ambjørnsena Samson in Roberto Fjordski razgled. »To je kraj za vse posebneže, odpadnike in sanjače. Utopija dežele čudakov in osamljenih duš, kjer se živi v duhu prijateljstva, sprejemanja in tovarištva. V Fjordskem razgledu so dobrodošli vsi.” Predstava v režiji Nike Bezeljak je primerna za starejše od 9 let.   

V četrtek, 18. 4. ob 18.00, pa bomo na Velikem odru LGL dočakali premiero lutkovne predstave Medo in Pujsi, ki je nastala po priljubljeni istoimenski knjižni predlogi Sebastijana Preglja ter v likovni podobi ilustratorja Igorja Šinkovca. Predstavo za najmlajše režira Mare Bulc.

Ponovno obujamo program Z odra v muzej, ki vas najprej vabi na predstavo v Lutkovno gledališče Ljubljana, potem pa še na ogled Lutkovnega muzeja na Ljubljanskem gradu. Tokrat se bomo po predstavi Medo in pujsi, ki je na sporedu v soboto, 20. 4. ob 11.00, zbrali v preddverju Malega odra in se z vzpenjačo povzpeli na Ljubljanski grad. Skozi igro bomo spoznavali lastnosti različnih lutkovnih tehnik (marionete, ročne in senčne lutke …) ter najbolj znane slovenske lutke. Po vodenem ogledu bomo z lutkami lahko tudi zaigrali na čisto pravih odrih. Zelo bo lutkovno in zelo bo veselo!

V torek, 23. 4. ob 17.15, se bo v knjigarni LGL odvil pogovor z ustvarjalcema junakov Medo in Pujsi, ki bosta zaživela tudi v lutkovni predstavi. Pogovor s pisateljem Sebastijanom Pregljem in ilustratorjem Igorjem Šinkovcem bo vodila Tjaša Koprivec Vuga. Vstop je prost.

LUTKE ZA ODRASLE

V aprilu bo poskrbljeno tudi za malo starejše občinstvo. 

V Kulturnici LGL si bomo lahko ogledali predmetno-glasbeni kabaret Matije Solceta Temnica, narejen po motivih Stanovitnega kositrnega vojaka Hansa Christiana Andersena.

Avtorski projekt Martina Mlakarja Kidričeva 29c, ki prek medija predmetnega gledališča uprizarja »glasno tišino«, ki nastane po smrti človeka, bo prav tako na ogled v Kulturnici LGL.

Proti koncu meseca se v Tunel LGL vrača rjaveča predstavaMacbeth, narejena po enem najpomembnejših besedil svetovne dramatike Williama Shakespeareja.

Vabljeni med lutke!  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če neželite več prejemati naših novic, sledite odjavi