Program FEBRUAR 2024

Spoštovane in spoštovani,

pošiljamo vam spored predstav za februar 2024.

Mesec začenjamo s premiero avtorske predstave za odrasle Kidričeva 29c. Avtor in režiser predstave je Martin Mlakar, novi član igralskega ansambla LGL.

Kidričeva 29c prek medija predmetnega gledališča uprizarja »glasno tišino«, ki nastane po smrti človeka. Predmete osmisli kot nosilce lastnega ali podedovanega spomina, kot sprožilce, ki govorijo o nekem življenju, a obenem porajajo preplet pripovedovalčeve naivnosti in obžalovanja. In kljub temu da avtor predmete animira, prostoru ne more povrniti življenja, s katerim je bil nekoč prežet.

Program predstav za odrasle dopolnjuje najnovejša produkcija LGL, lutkovna predstava za odrasle Šolski Zvezek ter predmetno-lutkovni brainstorming Seansa Bulgakov.

Repertoar predstav za otroke začenjamo z lutkovno predstavo za najmlajše Škrt škrt kra čof! in nadaljujemo s pustolovsko detektivko Skrivno društvo KRVZ, poetično senčno predstavo Moj dedek je bil češnjevo drevo ter klasično marionetno predstavo Mojca Pokrajculja. V drugi polovici meseca bosta na programu novejši produkciji LGL, sanjski muzikal Polna luna ter lutkovna predstava Desetnica. Na Veliki oder se vrača priljubljena detektivka Emil in detektivi, mesec pa zaključi nežna Palčica.

Veselimo se vaše družbe!  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če neželite več prejemati naših novic, sledite odjavi