Program JANUAR 2024

Spoštovane in spoštovani,

pošiljamo vam spored predstav za januar 2024.

V pestrem programu otroških predstav bodo na naših odrih Palčica, Zverjasec, Tjulenj, Štiri črne mravljice, Angeli in Sapramiška.

Na programu bosta tudi predstavi za odraslo občinstvo, in sicer najnovejša predstava Šolski zvezek ter ponovitve predstave Seansa Bulgakov.

Šolski zvezek (15+)

Lutkovna predstava v režijskem debiju Mie Skrbinac je celovito raziskovanje romana Agote Kristof, vizualni prikaz literarne mojstrovine in študija vztrajnega človeškega duha v času neizmernih stisk. Zapleteni preplet preživetja, identitete in razčlovečujočih učinkov vojne, spletenih v enem pretresljivejših del v kanonu sodobnega evropskega romana, se na odru izrisuje kot potopitveno doživetje, ki pritegne v kruto resničnost vojnega časa.

Seansa Bulgakov (15+)

Gre za rekonstrukcija romana, postavljena na dinamiki kontrastov med burko in abstraktnimi slikami gledališča objekta, ki so ostale na pogorišču zmede, ki jo je za seboj pustil Satan s svojimi pajdaši. V svoji fragmentiranosti ter z ritmizacijo besed, gibov in zvokov povezuje asociacije na današnji obsedeni svet in tragično plat slehrnika s svojimi težavami, strahovi in poželenji.

Tudi v novem letu toplo vabljeni v naše kraljestvo domišljije!
  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če neželite več prejemati naših novic, sledite odjavi