Program MAJ 2024

V Lutkovnem gledališču Ljubljana bomo med 16. in 19. majem 2024 organizirali BiFest: LGL showcase mladih lutkarjev. Na festivalu bodo na ogled uprizoritve mladih lutkarjev, nastale v okviru programa BiTeater, ki mladim lutkarjem omogoča, da v profesionalnih produkcijskih pogojih zasnujejo in izvedejo avtorski projekt znotraj širokega polja sodobne lutkovne umetnosti. BiFest: LGL showcase mladih lutkarjev ponuja možnost ogleda petih uprizoritev, ki so v zadnjih dveh letih nastale v okviru programa BiTeater in so od takrat del rednega programa našega gledališča.

Festivalske predstave bo dodatno obogatila tudi okrogla miza, ki bo v debati združila najmlajšo generacijo lutkovnih praktikov in teoretikov, z željo ustvariti prostor za refleksijo in preizpraševanje pozicije mladih lutkovnih praks v Sloveniji in širše.

Več o festivalu BiFest, urniku, predstavah in vstopnicah: tukaj.

V maju bo prav tako pester program otroških predstav. Na naših odrih si boste lahko ogledali predstave Mala vrla viteza, Štiri črne mravljice, Medo in Pujsi, Desetnica, Emil in detektivi, V dobrih rokah, Škrt škrt kra čof!, Čarovnik iz Oza ter Bi se gnetli na tej metli?.

Vabljeni tudi na ogled dveh gostujočih predstav.

Takoj po prvomajskih praznikih nas obišče lutkovno-glasbeni kabaret Mestnega lutkovnega gledališča Reka Bonboniera Variete!. Predstava je primerna za starejše od osem let.

Lutkovno predstavo Okroglo za začetek pa je pripravilo Gledališče Aboon iz Španije. Namenjena je najmlajšim, starim od šest mesecev dalje, s svojo minimalistično in prefinjeno vizualno estetiko pa bo navdušila vso družino.

Veselimo se vašega obiska!

21
torek
18:00
Oder pod zvezdami
Lutkovna predstava, izven


  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če neželite več prejemati naših novic, sledite odjavi