Program MAREC 2024

Spoštovane in spoštovani,

pošiljamo vam spored predstav za marec 2024.

V tem mesecu se veselimo kar dveh premiernih uprizoritev za najmlajše. 7. marca začenjamo s premiero predstave V dobrih rokah. Lutkovno predstavo z namiznimi lutkami je ustvarila mednarodna ekipa ustvarjalcev. Besedilo, ki ga je za to priložnost napisala Jera Ivanc, je režiral Jakub Maksymov, večkrat nagrajeni lutkovni režiser iz Češke. Glasbo, ki jo igralci in igralke izvajajo v živo, je zložil srbski skladatelj in glasbenik Lazar Novkov.

14. marca nas čaka premiera lutkovne predstave Mišek Julijan, ki je nastala po motivih istoimenske slikanice Joeja Todd-Stantona. Uprizoritev, osnovana na temah premagovanja strahu, bogastva prijateljstva in medsebojnih odnosov, režira priznana ter večkrat nagrajena animatorka LGL Asja Kahrimanović.

Ne zamudite uspešnice Nekje drugje, ki se po uspešnem gostovanju v avstrijskem Dschungel Wien po dolgem času vrača na matični oder.

LGL tudi letos sodeluje na ljubljanskem festivalu kulturno-umetnostne vzgoje Bobri s predstavami Moj dedek je bil češnjevo drevo, Palčica in Galop. Več o festivalu ter vstopnicah na www.bobri.si.


LUTKE ZA ODRASLE

Marca v LGL marca gostimo svežo produkcijo Gledališča Koper Odprta vrata v maturo 2024, ki so jo pripravili posebej za letošnje maturante. Zastavljena je kot učni gledališki esej o štirih dramah in je namenjena pripravi na letošnjo maturo. Letošnji maturantje, vabljeni v LGL!

Ob svetovnem dnevu lutk, 21. marca, si v LGL lahko ogledate lutkovni balet Posvetitev pomladi, ki je nastal na glasbo ruskega skladatelja Igorja Stravinskega. Uprizoritev v režiji Matjaža Fariča za izhodišče jemlje posameznika in njegovo usodo, ki pa mu jo kroji družba. Prvinam klasične animacije lutk so v lutkovnem baletu Posvetitev pomladi dodani sodobnoplesni gibi, animirani objekti in videoprojekcija, ki s svojimi vsebinami podpira vse preostale elemente.

Po dolgem času pa se na oder LGL vrača lutkovna miniaturka Moč, ki z minimalnimi nejezikovnimi sredstvi, zadržano groteskno komičnostjo in z močno glasbeno komponento draži gledalčeve občutke. Atmosfersko močna predstava, ki se osredotoča na različne postopke upravljanja lutk in gledalce umesti med zrcala, nitke, luči in steklo, je estetsko svojevrstna in prepričljiva.


Vabljeni med lutke!
  Facebook Vimeo Twitter Pinterest Instagram Tumblr  

Naše ustvarjanje podpirajo: ustanoviteljica javnega zavoda Mestna občina Ljubljana, sofinancer Ministrstvo za kulturo, sponzorja Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav

Če ne želite več prejemati naših novic, sledite odjavi