Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Razpis Zlata paličica 2017

14. 11. 2016

Lutkovno gledališče Ljubljana, Slovenski gledališki inštitut in Cankarjev dom razpisujejo začetek prijav za festival ZLATA PALIČICA 2017

Na festivalu lahko sodelujejo javni zavodi, nevladne organizacije, neformalne skupine in posamezniki ter drugi izvajalci (s sedežem v Republiki Sloveniji in zamejstvu) na področju uprizoritvenih umetnosti, ki poklicno ustvarjajo dramsko, glasbeno, lutkovno, plesno in eksperimentalno gledališče za otroke in mladino. Prijavijo lahko vse predstave, ki so bile ali bodo premierno uprizorjene v času od 31. marca 2015 do 28. februarja 2017.

Prijave sprejemamo do vključno 5. januarja 2017.

Predstave festivala bo izbrala strokovna komisija v sestavi: Nika Arhar, Milena Mileva Blažič in Martina Peštaj. Vljudno vas prosimo da komisiji do konca februarja 2017 omogočite ogled predstav. Izbor bo znan 30. marca 2017.

Prijave pošljite po pošti na naslov:

Lutkovno gledališče Ljubljana
ZLATA PALIČICA 2017

Krekov trg 2, 1000 Ljubljana

Prijava naj vsebuje izpolnjeno prijavnico (pošljite jo tudi v elektronski obliki na naslov lidija.franjic@lgl.si) in sledeče priloge:

- tehnični rider predstave
- dramska predloga predstave
- gledališki list ali letak
- posnetek celotne predstave

- 4 kakovostne fotografije

Če v času prijave priloge še niso na voljo, jih lahko pošljete naknadno. Za podrobnejše informacije se obrnite na Lidijo Franjić (01 300 09 72, lidija.franjic@lgl.si).


Predstavitev festivala

Festival Zlata paličica je osrednji pregledni nacionalni festival uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade, ki ga organizirajo Lutkovno gledališče Ljubljana, Slovenski gledališki inštitut in Cankarjev dom, kulturni in kongresni center.
Namen festivala je izbor najboljših slovenskih dramskih, glasbenih, lutkovnih, plesnih in eksperimentalnih predstav za otroke in mlade preteklih dveh let s težnjo predstavitve umetniških presežkov na področju uprizoritvene ustvarjalnosti.

Namen festivala
· Predstavitev najboljših dosežkov preteklih dveh let na področju uprizoritvene umetnosti za otroke in mlade v Sloveniji.
· Vzpostavitev sistemske platforme kulturne vzgoje na področju uprizoritvenih umetnosti.
· Predstaviti kvalitetne vsebine s področja uprizoritvene umetnosti tudi z vidika kulturne vzgoje in dvigniti raven kakovosti kulturnih vsebin v okviru šolskih programov.
· Vzpostaviti standard kakovosti na nivoju ponudbe kulturnih ponudnikov.
· Spodbujati kakovostno, raznoliko in kontinuirano uprizoritveno produkcijo za otroke in mlade.
· Predstavitev slovenske odrske ustvarjalnosti tujim in slovenskim selektorjem, organizatorjem in strokovni javnosti.

Nagrade
Nagrada za najboljšo predstavo po izboru otroške in mladinske žirije

Festivalska pisarna
Lutkovno gledališče Ljubljana, ZLATA PALIČICA 2017
Krekov trg 2, 1000 Ljubljana, Slovenija
tel: +386 1/3000 974, 3000 970
faks: +386 1/3000 980
info@lgl.si, www.lgl.si
filePath
filePath
filePath