Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Nagrada Lutkovnemu muzeju

18. 11. 2018

V Valleti na Malti na letni konferenci Mreže evropskih muzejskih organizacij so sinoči podelili nagrado najboljšemu otrokom prijaznemu muzeju imenovano Otroci v muzejih, ki jo podelujeta Evropska muzejska akademija in Mednarodno združenje otroških muzejev za izvirnost in odličnost približevanja kulturne dediščine otrokom.

Podeljeni sta bili dve nagradi, glavna je šla v Singapur, oddelku za izobraževanje na področju umetnosti Narodne galerije, posebna nagrada žirije pa ljubljanskemu Lutkovnemu muzeju. V ožji izbor za nagrado je bilo sicer uvrščenih 12 muzejev iz Avstralije, Danske, Nemčije, Italije, Nizozemske, Švice, Velike Britanije, Slovenije in Singapura.

Lutkovni muzej je bil ustanovljen leta 2015 pod okriljem Lutkovnega gledališča Ljubljana in Ljubljanskega gradu. Gre za večplasten projekt, ki je poleg razstave slovenskih lutk na Ljubljanskem gradu, vzpostavil tudi sistemsko skrb za področje slovenske lutkovne dediščine. Vzpostavitev muzeja je financirala Mestna občina Ljubljana s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstva za kulturo. Mestna občina Ljubljana sofinancira tudi delovanje muzeja.

filePath
Lutkovni muzej, foto Tilen Sepič
Lutkovni muzej, foto Tilen Sepič
Lutkovni muzej, foto Tilen Sepič
Lutkovni muzej, foto Tilen Sepič
Lutkovni muzej, foto Tilen Sepič