Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Poletni program

14. 6. 2021

Lutkovno gledališče Ljubljana za letošnje poletje napoveduje obsežno gostovanje po Sloveniji z desetimi uprizoritvami, ki si jih bodo gledalci lahko ogledali na zunanjih prizoriščih v Arboretumu Volčji Potok, na Blejskem gradu, v Slovenj Gradcu, v Kopru, v Metliki in v ljubljanskem Tivoliju. Izbor predstav obsega vse od uspešnic, kot so Sapramiška, Kdo je napravil Vidku srajčico in Štiri črne mravljice do novejših predstav kot so Peter Pan, Angeli in Medved in mali. Poletno sezono bomo otvorili s pravljičnim večerom igralk in igralcev LGL z Anjo Štefan in harmonikarjev Markom Hatlakom v sredo, 23. junija, ob 19. uri v Plečnikovem letnem gledališču v Tivoliju. 

S predstavami na prostem gledališče svojim obiskovalcem zagotavlja varen ogled predstav, povezuje ogled gledaliških predstav z obiskom turističnih destinacij in izpostavlja pomen povezanosti človeka z naravo. To je tudi ena temeljnih usmeritev Lutkovnega gledališča Ljubljana, ki na svoj program uvršča tudi predstave o podnebnih spremembah, ogroženosti narave in živalskih vrst in nujnosti ohranjanja ekosistemov.

Vstopnice za predstave v Tivoliju prodajata Knjigarna LGL in lgl.mojekarte.si, za predstave na Bledu mojekarte.si, v Metliki Ljudska knjižnica Metlika. Za predstave v Arboretumu Volčji Potok plačate samo vstopnino v park, vstopnice za Koper prodaja Gledališče Koper. Abonenti, ki si še niso ogledali vseh predstav, dobijo vstopnice za predstave v Arboretumu Volčji Potok in v Tivoliju ter za predstavo Čarovnik iz Oza na Šentjakobskem odru LGL.

Poletni program 2021
 
AVGUST
 
20 petek
19.00
Pravljični večer
igralk in igralcev LGL z Anjo Štefan in Markom Hatlakom
Metlika
 
20 petek
19.30
Svetlana Makarovič
Sovica Oka
Koper
 
21 sobota
19.00
Jera Ivanc po istoimenski igri J. M. Barrieja
Peter Pan
Arboretum Vočji Potok
 
22 nedelja
10.00
Jera Ivanc po istoimenski igri J. M. Barrieja
Peter Pan
Arboretum Volčji Potok
 
23 ponedeljek
19.30
Svetlana Makarovič
Sapramiška
Koper
 
26 četrtek
19.30
Fran Levstik – Eka Vogelnik
Kdo je Vidku napravil srajčico
Koper
 
27 petek
19.00
Tone Pavček
Angeli
Arboretum Volčji Potok
 
21.00
Matija Solce
Seansa Bulgakov
Koper
 
28 sobota
10.00
Tone Pavček
Angeli
Arboretum Volčji Potok
filePath
Sapramiška, foto Urška Boljkovac
filePath
Kdo je napravil Vidku srajčico, foto Blaž Samec
filePath
Angeli, foto Jaka Varmuž
filePath
Sedem vprašanj o sreči, foto Jaka Varmuž
filePath