Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Ta veseli dan kulture

3. 12. 2021
Prešernov rojstni dan že vrsto leto praznujemo z dnevom odprtih vrat v slovenski kulturi. Na Ta veseli dan kulture si boste v Lutkovnem gledališču Ljubljana lahko ogledali predstavo Nebo nad menoj, ki je primerna za otroke od 5. leta dalje. Brezplačne vstopnice so na voljo  preko spletne strani.

Gledališki dokumentarec Nebo nad menoj nas popelje tja, kamor redko stopi človeška noga, kjer so pogoji bivanja drugačni kot pri nas, kjer gozdovi ne uspevajo več in kjer se je življenje prilagodilo enim izmed najbolj skrajnih razmer na svetu. To je Arktika, kraljestvo polarnega medveda, morska pokrajina, ki jo večino časa prekriva debela plast ledu in snega. To je tudi območje velike biotske raznovrstnosti, ki vsak dan razkriva nove zgodbe s področja ekologije.

Glavni junak predstave je polarni medved Nanook. Ravnokar je priplezal iz svojega zavetja in radovedno gleda okrog sebe. Naredil je prve korake po belih snežnih kristalih, ki se ugrezajo pod njegovimi šapami. Pred njim je še dolga in težka pot, pot, ki je odvisna tudi od nas ...Nanookova zgodba predstavlja zgolj vrh ledene gore podnebne krize, s katero se soočamo, in njegova življenjska pot oriše zgolj peščico prizorov, ki se odvijajo po svetu. Danes ni več vprašanje, ali podnebne spremembe obstajajo ali ne, temveč gre za dogajanje, ki poteka pred našimi očmi in vpliva na naš vsakdan.

Režiser in avtor koncepta Tin Grabnar
Avtorji besedila Tin Grabnar, Tjaša Bertoncelj, Tadeja Pungercar
Igrata Lovro Finžgar in Ajda Toman
Več informacij o predstavi
filePath