Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Nova člana ansambla LGL v lutkovnih novitetah za odrasle

18. 1. 2024
filePath

Igralskemu ansamblu Lutkovnega gledališča Ljubljana sta se v zadnjem času pridružila dva nova člana, igralca Voranc Boh in Martin Mlakar, ki ju boste v teh dneh lahko spoznavali v dveh lutkovnih predstavah za odrasle.

Voranc Boh je študiral dramsko igro na AGRFT, kjer je leta 2023 tudi magistriral na smeri igra z lutko. Boha, ki je v LGL igral že v mnogih predstavah, lahko med drugim vidite v najnovejši produkciji LGL, lutkovni predstavi za odrasle Šolski zvezek, ki jo je režirala Mia Skrbinac. Na sporedu bo ponovno že 19. in 20. januarja 2024 v Tunelu LGL.

Drugi novi član igralskega ansambla LGL je Martin Mlakar, ki je leta 2020 zaključil dodiplomski študij dramske igre na AGRFT in tri leta za tem dokončal še magisterij iz umetniške besede. Z Lutkovnim gledališčem Ljubljana je v zadnjih letih sodeloval kot gostujoči igralec. Čez štirinajst dni, natančneje 2. februarja 2024, bo v Kulturnici LGL premierno uprizorjena njegova avtorska lutkovna predstava za odrasle Kidričeva 29c, ki jo je režiral in v njej tudi igra.