Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Evropski projekti

S podporo programa Ustvarjalna Evropa izvajamo mednarodne projekte sodelovanja Kritiška platforma sodobnega lutkarstva, Mapping, N.A.P.P., Puppets&Design in ConnectUp. S podporo Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada izvajamo zaposlitvena projekta Udarne brigade in Prezrti poklici zaodrja.

filePath
filePath
filePath

Babel

filePath

Evropski projekt Babel si prizadeva za pravice otrok in mladih do polnega kulturnega državljanstva. Cilj projekta je raziskati komunikacijski proces, medkulturni dialog in medsebojno razumevanje znotraj gledališča za mlado občinstvo in širše v uprizoritvenih umetnostih za mlado občinstvo.

ConnectUp

filePath

Projekt vključuje 14 partnerjev iz 10 držav, med katerimi so gledališča, festivali in univerza. Vodilna organizacija je norveška Univerza v Adgerju (Fakulteta za likovno umetnost), ki si prizadeva za najnaprednejše inovacije, izobraževalno in raziskovalno delo.

ConnectUp uvaja mednarodno kulturno pobudo za starejše od 12 let, s katero želi ustvariti protiutež v procesu večanja družbene in kulturne razklanosti v Evropi. Če želimo zagotoviti kulturno vključenost, moramo mladim zagotoviti priložnosti, da se aktivno vključijo v različne narodne skupnosti, kulture in družbene skupine ter da ostanejo odprti za druge ljudi in življenjske izkušnje. Partnerji verjamejo, da je to edini način, da mladi spoznajo in razumejo pozitivni potencial življenja in dela v partnerstvu ter delitve odgovornosti v globalni družbi. 

Deset gledališč z različnim umetniškim znanjem, devet festivalov in dve univerzi, ki delujejo na področju gledališča za mlade, združujejo svoje veščine v evropski »uniji različnosti« in načrtujejo večje naložbe v razvoj občinstva. Gledališča in festivali si prizadevajo, da bi vsaj v svojih prostorih ustvarili presek družbe, kjer bi se srečevala obstoječe občinstvo iz srednjega razreda in občinstvo z družbenega roba.  

Sense (of) Sharing

filePath

Sense (of) sharing je projekt Ustvarjalne Evrope, ki je zasnovan kot odgovor na potrebo skupnega usposabljanja in izmenjave izkušenj treh partnerjev, ki jih združuje umetniška produkcija in organizacija festivalov na področju gledališča za mlade. Partnerji bodo prek izmenjav pridobili nova znanja o orodjih ustvarjanja gledališča za najmlajše, hkrati pa se bodo poglobili v pedagoški aspekt svojega delovanja, ki se bo vršil na izmenjavi izkušenj s šolniki, družinami, šolskimi ustanovami in ciljnimi občinstvi. S tem si bodo partnerji stkali in utrdili zavezništva na podlagi metod in ciljev ter tako preizpraševali možnosti, ki jih ponuja gledališka praksa za doseganje pozitivnih sprememb na področju (pedagoških) medsebojnih odnosov.