Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Aja Kobe

Članica igralskega ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljana od leta 2016.

Aja Kobe, foto Mimi Antolović
foto: Mimi Antolović

Magistrirala je na Umetniški akademiji v Osijeku, smer dramska igra in lutkarstvo z dvema individualnima magistrskima predstavama iz dramske igre (Človeški glas, Acting is…) in avtorsko lutkovno predstavo (Lako na brzaka) ter pridobila naziv mr. art. dramska igralka in lutkovna animatorka.

Od 2008 do 2016 je bila kot igralka zaposlena v Lutkovnem gledališču Maribor, od 2016 pa je članica ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljana. Igrala je tudi v drugih gledališčih in gledaliških ter plesnih skupinah (Bube, Zavod Zofka, Izredni teater, Glej, Variete, HNK Osijek, Zavod Margareta Schwarzwald, GT22).

Deset let je plesala klasični balet, štiri leta pa afriške plese. Dve leti je nastopala kot plesalka z bobnarsko skupino BU. Nastopala je v kratkih filmih, sinhronizira risanke v slovenščini in hrvaščini. Občasno prevaja. Prevedla je dve dramski deli. 

Za uprizoritvi Zmrdica in Zmrdek (2012) in Coprnica Dragica (2016), uprizorjeni v Lutkovnem gledališču Maribor, je napisala dramski besedili.

NAGRADE

  • 2019 – nagrada za vlogo v predstavi Škrt škrt kra čof! na festivalu Zlata iskra v Kragujevcu, Srbija
  • 2007 – skupinska nagrada za koreografijo rok v uprizoritvi Karneval životinja, Mednarodni festival lutkovnih gledališč PIF v Zagrebu 
  • 2007 – nagrada za kreativno kolektivno igro v uprizoritvi Karneval životinja, Sterijino pozorje v Novem Sadu, Srbija

TRENUTNO IGRA V UPRIZORITVAH