Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Ana Hribar

Članica igralskega ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljana od leta 2010.

Ana Hribar, foto Mimi Antolović
foto: Mimi Antolović

Leta 2004 je diplomirala iz plesa na Akademiji za študij sodobnega plesa SEAD v Salzburgu v Avstriji, leta 2010 pa še iz dramske igre na AGRFT v Ljubljani. Leta 2011 se je v okviru Lutkovnega gledališča Ljubljana dodatno lutkovno izobraževala in se na animacijskih vajah pod vodstvom Braneta Vižintina seznanila še z osnovnimi tehnikami lutkovne animacije.

V času študija je igrala in plesala v neodvisnih gledaliških in plesnih projektih, pri predstavah Betontanca, v Slovenskem mladinskem gledališču in Mestnem gledališču ljubljanskem.
Plesala in soustvarjala je gib v predstavi Tam daleč v Plesnem teatru Ljubljana in nastopila v predstavi Race SNG Nova Gorica.

Leta 2021 je v LGL soustvarila avtorsko kamišibajsko predstavo Nepremagljivi petelin, v kateri je tudi nastopila in bila zanjo nagrajena z glavno nagrado občinstva na mednarodnem festivalu Beli delfin v Piranu.

Igrala je tudi v televizijski nadaljevanki Strasti in v TV-drami Prestara za ples. Ustvarila je več vlog v radijskih igrah, med drugim v igri Boštjana Tadla Družinski človek v režiji Jožeta Valentiča, ki je bila uvrščena na berlinski mednarodni festival Prix Europa. Pogosto sodeluje pri sinhronizaciji risank. 

Poučevala je klasični balet v baletni šoli Pirueta v Ljubljani, kjer je ustvarila tudi več koreografij. Z eno od njih se je leta 2011 predstavila na reviji klasičnobaletnih šol in društev v Zagorju.

NAGRADE

2021 – Glavna nagrada občinstva za kamišibaj Nepremagljivi petelin (avtorja Ana Hribar in Jan Princl) na Mednarodnem festivalu kamišibaja Beli delfin v Piranu

TRENUTNO IGRA V UPRIZORITVAH