Na glavno vsebino
Kraljestvo
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Jernej Kuntner

Član igralskega ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljana od leta 2009.

Jernej Kuntner, foto Mimi Antolović
foto: Mimi Antolović

Leta 1996 je diplomiral iz dramske igre na AGRFT. Že leta 1995 se je za pet let zaposlil v Mestnem gledališču ljubljanskem. Od leta 2001 je več let deloval kot samostojni kulturni delavec. Leta 2006 se je ponovno zaposlil, in sicer v Gledališču za otroke in mlade Ljubljana, ki se je nato združilo z Lutkovnim gledališčem Ljubljana, kjer je zaposlen še danes.

Širši javnosti je postal znan po letu 1997, ko je začel nastopati na televiziji v popularnih nadaljevankah Teater ParadižnikPravi BiznisŠov bo šel. Ena njegovih bolj znanih vlog je vloga Merkatorija v slovenski humoristični televizijski nanizanki TV Dober dan. Na malem in velikem ekranu je odigral veliko zapomnljivih, pogosto komičnih vlog.

Poleg omenjenih igralskih angažmajev je leta 1997 sodeloval pri ustanovitvi Špas teatra v Mengšu, leta 2000 pa je ustanovil Stand up comedy klub, prvo tovrstno skupino v Sloveniji. 

Od leta 2003 kot igralec redno sodeluje pri slovenskih sinhronizacijah risanih in animiranih filmov, režira pa jih od leta 2004. Odigral je tudi več kot 80 vlog v radijskih igrah. 

Leta 2014 je pri založbi Didakta izdal svojo prvo slikanico Beli krtek Albin, leta 2021 pa je napisal avtorsko zgodbo za tipno slikanico Hitri Počasne.

TRENUTNO IGRA V UPRIZORITVAH